2020. február 25. keddGéza

Australian Open: Fucsovics Márton menetel, Babos Tímea búcsúzott

 utolsó frissítés: 15:58 GMT +2, 2020. január 22.

A tizenharmadik helyen kiemelt Dennis Shapovalov hétfői legyőzése után, Fucsovics Márton szerda hajnali ötkor Jannik Sinner ellen játszotta második meccsét az Australian Openen.

Az első szett elég hosszúra sikerült, köszönhetően a visszafogott stílusnak, no meg a szerválók bizonytalankodásainak. Öt game-nél is előfordult, hogy eljutottak deuce-ig (40-40) vagy breakelték egymást. Fucsovics tenisze általában véve magasabb színvonalú volt, kétszer is elvette ellenfele adogatását, ez a túloldalon Sinnernek egyszer sikerült, így a nyíregyházi teniszező örülhetett az első játszma végén (6-4).

A második szett eredmény terén azt hozta mint az első, de Fucsovics jóval ellenfele fölé nőtt, egyrészt az 1-0-s vezetés tudatában nyugodtabb volt kulcshelyzetekben, másrészt Sinner katasztrofálisan ütötte az első szerváit (53%), és a botrányosan rosszul használta ki a másodikat (32%), ez pedig nem fért bele, a magyar teniszező vitte a második játszmát is.

A harmadik szettben az olasz összeszedte magát, és elvette Marci adogatását, 2 game után 2-0 volt az állás. A magyar játékos hullámvölgybe került, azonban ezt jól menedzselte, előbb egyenlített, majd 3-3-nál előnyt szerzett. A világranglista 82. helyén álló Sinner dekocentrálttá vált és nem tudott több game-et nyerni, így Fucsovics 6-3-ra nyerte a harmadik játszmát.

Fucsovics következő ellenfele Tommy Paul lesz, aki hatalmas meglepetésre búcsúztatta a 18. helyen kiemelt Grigor Dimitrovot. Ha ezt az akadályt is sikerrel veszi a magyar teniszező, minden bizonnyal Roger Federer ellen fog játszani a negyedik körben.

A játéknap másik magyar híre, hogy Babos Tímea (88.), két szettben simán kikapott a lengyel Iga Swiatektől (3-6, 2-6). A magyar teniszezőnő párosban még versenyben van, csapattársával, Kristina Mladenovic-csal a Jakupovic - Olaru duó ellen mérkőznek meg csütörtök hajnalban.

Borítókép: Fucsovics Márton Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek