2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Férfi vízi Eb: Huszonhat gólos sikerrel lett csoportelső Magyarország

 utolsó frissítés: 11:57 GMT +2, 2020. január 19.

A 2020-as vízilabda Európa-bajnokságon Magyarország Spanyolországgal, Törökországgal és Máltával került egy csoportba.

Két forduló után a hispán gárda állt az élen, hiszen az első meccsen Máltát 16 góllal verték, míg Magyarország Törökországot „csak” 14-gyel, a második találkozón pedig egymás ellen játszott döntetlent a két, végső győzelemre is esélyes gárda.

A harmadik, csoportkört záró fordulóban a déli meccsen Spanyolország 17 gólos vereséget mért Törökországra, Magyarországnak ezzel fel volt adva a lecke, Märcz Tamás csapatának legalább 19 góllal kellett nyernie a csoportelsőséghez.

A találkozóra a Duna Arénában, 6000 néző előtt került sor, ahol a magyar válogatott lelépte ellenfelét, 26 gólt rámolt be a máltai kapuba és cserébe egyet sem kapott. Nagy Viktor, a válogatott kapusa elárulta, hogy nem emlékszik olyan mérkőzésre, amit kapott gól nélkül tudott volna lehozni karrierje során.

Magyarország Horvátországgal, Szerbiával és Olaszországgal együtt csoportelső lett, ez a négy csapat a nyolcaddöntők helyett pihen és a negyeddöntőkkel fogja folytatni az Európa-bajnokságot.

A hölgyeknél Magyarország vasárnap este 20:00-tól játszik Szerbiával, és eredménytől függetlenül csoportelső.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (BUDAPEST, DUNA ARÉNA)

FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–MÁLTA 26–0 (6–0, 7–0, 8–0, 5–0)
Duna Aréna, 6000 néző. 

MAGYARORSZÁG: NAGY V. – Erdélyi 2, VARGA DÉNES 6, POHL 3, Hárai, Vámos 2, ZALÁNKI 7. Csere: Angyal 1, Manhercz K. 2, Hosnyánszky 1, Jansik Sz. 1, Mezei 1. 
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

MÁLTA: Grixti – Dino Zammit, J. Camilleri, S. Camilleri, Gabarretta, M. Zammit, Cousin. Csere: Borg Cole (kapus), Plumpton, Galea, Abela, Pace, Darren Zammit. 
Szövetségi kapitány: Karl Izzo


Borítókép: 34th LEN European Water Polo Championship - Budapest 2020 Facebook


Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek