2024. március 29. péntekAuguszta

Kézi EB: Óriási bravúr, Magyarország megállította a világbajnokot

 utolsó frissítés: 01:36 GMT +2, 2020. január 14.

A csoportkörök sorsolása után senki nem gondolta volna, hogy Magyarország válogatottja két meccs után egy győzelemmel és egy döntetlennel fog állni, és egy, a kvartett leggyengébbnek tartott együttese ellen elért döntetlen biztos továbbjutást jelent.

A Svédország és Dánia közötti kis távolság miatt, tízezer néző előtt, gyakorlatilag idegenben kellett játszania a magyar válogatottnak, a világbajnok Dánia ellen. A dánok meglepően visszafogottan kezdték a meccset, a Gulyás István által vezetett magyar csapat ennek (is) köszönhetően kitűnően kezdte a találkozót, 10-6-ra is vezetett a Balogh által vezetett magyar csapat. A félidő vége úgy lett 13-11, hogy egy pillanatra sem vezettek a dánok, Nikolaj Jakobsen szövetségi kapitány csapata végig futott az eredmény után.


(kép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook)

A második félidőben a dánok időt kértek, nem igazán működött a játékuk, létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de a magyar csapat állta a sarat. Bár 18-18-nál egál volt az állás, Gulyás István csapata Balogh góljaival kétgólos vezetést szerzett (22-20). A meccs végén hajszálon múltak a helyzetek, Dánia átvette ugyan a vezetést 24-23-nál, Magyarország azonban nem ingott meg és egyenlített, sőt a az utolsó 8 másodpercben a győzelemért támadott.

A győztes találat megszerzése nem sikerült, de hatalmas eredmény a döntetlen is, hiszen ha az utolsó meccsen legalább döntetlent harcol ki Magyarország a már továbbjutott Izland ellen, akkor biztosan továbbjut.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

CSOPORTKÖR,

MAGYARORSZÁGDÁNIA 24–24 (13–11)
Malmö, 10 500 néző. V: Sondors, Licis (lettek)
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Hornyák 3, Sipos A., Bóka 2, Bánhidi, Ligetvári, Győri 1. Csere: Máthé 2, BALOGH ZS. 7 (4), NAGY B. 4, ifj. Rosta, SZITA 5, Tóth Á., Bartók.
Szövetségi kapitány: Gulyás István

DÁNIA: N. LANDIN – Lindberg 2, M. Hansen 3 (2), Lauge 3, Toft Hansen 1, Damgaard 2, Möllgaard. Csere: Green (kapus), MENSAH 3, Zachariassen 2, BRAMMING 6, Kirkelokke 2, Saugstrup, Olsen. 
Szövetségi kapitány: Nikolaj Jacobsen

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek