2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Kézi: Magyarország 14. helyen végzett a világbajnokságon

 utolsó frissítés: 18:14 GMT +2, 2019. december 09.

Az argentin válogatott legyőzése után, Magyarország Franciaországgal mérkőzött meg a 13. helyért.

A hétfői meccsen a magyar csapat kezdett jobban, az első félidőben többször is két góllal, sőt egyszer hárommal is vezetett, az óriási meglepetésre alsóházban játszó franciák ellen, a félidő azonban 12-12-es döntetlennel zárult.

A második játékrészben 18-18-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az utolsó 10 percre Tomoriék elfáradtak, a gall csapat pedig ezt egy 6-1-es rohanással kihasználta, és eldöntötte a mérkőzést. A vége 26-21 lett, Magyarország ezzel a 14. helyen végzett.


kép: magyar kézilabda-válogatott Facebook

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csalódottságának adott hangot, valamint elmondta, hogy tanult a Románia elleni kétperces kiállításból. Lukács Viktória, a franciák elleni meccs legjobbja kiemelte, hogy ebből a tornából rengeteget tudnak tanulni, Tomori Zsuzsanna szerint időnként a támadással voltak gondok és fásultan játszottak, Kovacsics Anikó pedig úgy gondolja, hogy ezt a kudarcot meg kell emészteni és előre kell lépni.

Magyarország rendkívül fiatal csapattal vett részt a világbajnokságon, minden esély megvan rá, hogy ez a generáció a következő két olimpiai ciklusban komoly eredményeket érjen el.

Borítókép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek