2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

A CFR elvesztette az első helyet, a Sepsi meccsét elhalasztották

 utolsó frissítés: 19:24 GMT +2, 2019. december 09.

A Liga1 20. fordulójában a CFR megpróbálta elhalasztatni a Botoșani elleni meccset, mivel jövő csütörtökön sorsdöntő összecsapást vív a Celtic ellen az Európa Ligában. A Botoșani természetesen nem ment bele, hiszen tudták, hogy ha a kolozsváriak nem sikerül halasztassanak, szinte biztosan cserekerettel fog játszani Dan Petrescu.

A kolozsváriak trénere a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy rendkívül haragszik a helyzetre, minden más országban az ország futballjának az érdekeit néznék, de Romániában nem.

A moldvaiak számítása bejött, Petrescu a második csapattal állt ki, Bordeianu, Culio, Deac vagy Omrani még a padon sem kaptak helyet. A csapatjáték így is működött, a CFR sokkal több helyzetet dolgozott ki, a befejezések azonban egyáltalán nem sikerültek.

A hazaiak 14. perces gólját gyorsan kiegyenlítette Pereira, a 71. perces Roman-gólra azonban nem volt válasz, és érthető módon ezúttal a padról sem sok segítség jött, így 2-1-re a hazai csapat nyert.

Katasztrófa ugyan nem történt, de az Astra Craiova ellen aratott győzelmével megelőzte a CFR-t, így most két ponttal a gyurgyevói klub vezeti a ligát.

A Sepsi OSK a 20. fordulóban az Academica Clinceni-t fogadta volna, a mérkőzést azonban a rendkívül ködös időjárás miatt elhalasztották. A találkozó pótlásának dátuma még nem ismert.

LIGA1, 20. forduló

Fc Botoșani – CFR 2-1

FC BOTOȘANI: Pap - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - Rodriguez, Papa - Roman,  Ebenhofer, Ashkovski - Ofosu 
Edző: Marius Croitoru

CFR: Collado - Peteleu, Cestor, Vinicius, Pașcanu - Itu, Hoban, Djokovic - M. Pereira, Rondon, Golofca
Edző: Dan Petrescu

Borítókép: CFR Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek