2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Magyarország Argentínát verte az Elnök-kupában

 utolsó frissítés: 11:23 GMT +2, 2019. december 08.

Magyarország a Románia elleni vereség után a világbajnokság alsóházába került, ahol a 13. helyért játszik. Az ellenfelek sorában először Argentína ellen léptek pályára Kim Rasmussen lányai. 

Az első félidőben (és tulajdonképpen az egész mérkőzésen) nyugodt játék folyt, a magyar játékosokon látszott a teher hiánya, az ergentinokon pedig, hogy tisztában vannak az erőviszonyokkal. Durva belépők, vagy fokozott hangulatú csörték egyik oldalról sem jelentkeztek és bár hibázgatott a fehér csapat, a félidőben mégis hétgólos előnnyel mehetett az öltözőbe.

A második félidőben az argentinok tartották a félidei hátrányt, de Magyarország sem forszírozta különösebben a nagy különbséget, Mindent egybevéve Argentína ellen többé-kevésbé edzőmeccset vívott Magyarország válogatottja, úgy tudott nyolc góllal győzni a gárda, hogy játékhelyzeteket gyakoroltak, valamint az eddig tartalékként számon tartott Kiss Nikoletta és Pásztor Noémi is a csapatba került. Kár a románok elleni vereségért, ennek a csapatnak lett volna helye a legjobb tizenkettőben.

ELNÖK-KUPA, 13–16. HELYÉRT

MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 34–26 (19–12)

MAGYARORSZÁG: Triffa – Lukács V. 2, Tomori 1, Tóth G., Szabó L., HÁFRA N. 6, MÁRTON 6. Csere: Bíró B., Kiss É. (kapusok), KOVACSICS 7, Klujber 5 (1), Vámos P. 1, Pásztor N. 1, KISS N. 5. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
ARGENTÍNA: Carratu – A. García, Mendoza 2, Mena 1, Gandulfo, Bolling 2, KARSTEN 9 (4). Csere: Sans, Gavilan 1, Campigli 2, CAVO 5, Bonazzola 2, Crivelli, Pizzo, Casasola 2. 
Szövetségi kapitány: Eduardo Gallerdo

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek