2020. február 25. keddGéza

A Sportklub visszavágott a Gyergyói HK-nak

 utolsó frissítés: 04:32 GMT +2, 2019. december 02.

Ismét emlékezetes összecsapást láthatott a nagyérdemű vasárnap, amikor a Sportklub a Gyergyói HK-t fogadta. A Vákár Lajos Műjégpályán legutóbb november 3-án találkoztak a felek, akkor egy végletekig kiélezett, hosszabbításban eldőlő mérkőzésen a gyergyói legénység diadalmaskodott.

Az előjelek nem voltak túl jók a vendégeknek, hiszen míg a HK hazai pályán 3-2-re veszített a Fehérvári Titánok ellen, a Sportklub 8-1-re lelépte őket.

A meccsen kicsit jobban kezdtek a vendégek, de az első felsővonás feléig csak helyzetekig jutottak a csapatok, ekkor azonban emberelőnybe kerültek a hazaiak és ki is használták, sőt másfél perc múlve még rátettek egy lapáttal, így 12 perc után már 2-0 állt az eredményjelzőn. Györfy és Shalla góljára Rupert válaszolt a játékrész végén.

A második harmad elején volt egy kis kakaskodás és durvulás, de szerencsére a játékvezető nem engedte, hogy elszabaduljanak az indulatok. Ismét a játékrész felénél indult be a gólgyártás, és ismét bő másfél perc alatt lőtt két gólt a Sportklub. Láday hatalmas dugója után Shalla megszerezte a 2. találatát is, így 4-1-el fordultak a csapatok a záró felvonásra.

A harmadik etapban elég nyilvánvalóan a gyergyói gárdának kellett volna kapaszkodnia, ehhez képest szűk három perc után a Sportklub örülhetett, Rokály találatával négygólosra növelte előnyét a hazai csapat. Több gól nem is esett szűk tíz percig, de a mérkőzés vége felé közeledve valami megtört a vendégeknél és az 52. és 54. perc között kaptak három gólt, így a vége 8-1-es hazai győzelem lett.

A Sportklub teljesen megérdemelten nyert, de az eredmény lehetett volna jóval szorosabb. Ha kicsit jobban megnézzük a gólok eloszlását, a Gyergyó 6 percig nem koncentrált eléggé, és az összesen kapott nyolc gólból hetet, ebben a hat percben kapott. A Sportklub klasszismódon használta ki az ellenfél rövidzárlatait, így egy győzelemmel „két meccset” is hozott, hiszen ez a találkozó beleszámt úgy a román bajnokság pontvadászatába, mint az Erste Ligába.

A mérkőzés után Jason Morgan a Csíkszeredától elmondta, hogy tisztában voltak vele, hogy a HK az első percektől rohamozni fog, valamint kiemelte az Adorján helyére kitűnően beálló László Arnoldot. Malcolm Cameron, a Gyergyó edzője arról beszélt, hogy rosszul menedzselték a mérkőzést és túl sokszor engedték az ellenfelet lefordulni. A tréner azt is megjegyezte, hogy túl sok gólt kaptak az eladott korongoknak köszönhetően.

ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ

SPORTKLUB CSÍKSZEREDA – GYERGYÓI HOKI KLUB 8-1 (2-1, 2-0, 4-0)

Gólszerzők: Shalla (11., 30.), Györfy (12.), Láday (28.), Rokaly N. (43.), McLean (52.), Taratuhin (53.), Bíró T. (54.).
Kiállításpercek: 6-8

Borítókép: Gyergyói HK

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek