2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Bajban lehet a magyar válogatott Wales ellen, Willi Orban is kidőlt

 utolsó frissítés: 15:29 GMT +2, 2019. november 13.

Az MLSZ hivatalos honlapja aggasztó híreket közölt, Willi Orban, az RB Lipcse védője nem léphet pályára a Wales elleni sorsdöntő találkozón, mivel térdsérülése súlyosabbnak bizonyult a vártnál.

Orban a Német Kupában sérült meg, október végén, ahol csapata megsemmisítő, 6-1-es vereséget mért a Wolfsburgra. Bár már a 26. percben le kellett cserélni, így is vezetéshez jutatta csapatát, egy jobboldali pontrúgást követően lőtt kapura, aminek a kipattanójából öngól lett.

Bár az első hírek még könnyebb sérülésről és 1.5-2 hetes kihagyásról szóltak mára bebizonyosodott, hogy hosszabb rehabilitációra lesz szükség. A védő a lipcsei klub orvosi központjának felügyeletében lábadozik.

A transfermarkt által 20 millió euróra taksált belsővédő hiánya érzékenyen érintheti a nemzeti csapatot, hiszen nem Orban az egyetlen hiányzó, akit pótolni kell, mellette még Kádár Tamás (Dinamo Kijev) és Korhut Mihály (Arisz Szaloniki) helyettesét is meg kell találnia Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

A magyar válogatott november 19-én, idegenben játssza utolsó selejtezős mérkőzésését. Az ellenfél Wales lesz, Magyarországnak mindenképpen győznie kell a biztos továbbjutáshoz.

Borítókép: MLSZ Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek