2020. február 25. keddGéza

Kikapott az U-BT Krasnoyarskban

 utolsó frissítés: 17:14 GMT +2, 2019. november 06.

A FIBA Europe Cup első csoportkörének 3. fordulójában a Enisey Krasnoyarsk a Kolozsvári U-BT csapatát fogadta.

Az első félidőben jobb volt a hazai csapat, mindkét játékrészt 6 ponttal nyerték. A második negyedben volt egy 10-0-s futás, amivel gyakrolatilag bebiztosítoták a kétszámjegyű félidei különbséget. Rebic 8, Zubcic 7 ponttal vette ki a részét az első félidőből, érezhető volt, hogy az U-BT szenvedni fog a találkozón.

A harmadik negyedben úgy tűnt, megvan a mérkőzés a hazaiaknak, nagyon erős, 17-5-s runnal nyitottak, 24 pont volt közte, az orosz hármasok ültek, a kolozsvári támadások meg álltak. A játék kilátástalan képe ellenére a vendégek nemhogy visszakapaszkodtak, de még a negyedet is megnyerték. Ez egyrészt annak volt köszönhető, hogy a Enisey úgy gondolta, büntetlenül leviheti Zubcicot, Rebicet és Popovot, másrészt az U-BT nagyon jól dobott a hátralevő szűk bő 4 percben.

A negyedik negyed eleje messze nem volt olyan pontgazdag, mit a mérkőzés többi része, részint a jobb védekezésnek, részint a rossz dobásoknak köszönhetően, 4 perc alatt mindössze 9 pont esett, 3-6 elosztásban. Az oroszok stabilizáltak egy 4-5 pontos előnyt, ennél beljebb nem tudott kerülni az U-BT, így megérdemelten kapott ki.

A meccs legjobb dobói Zubcic (23 pont) és Kerron Johnson (26p.), előbbi egészen parádés, 70%-os mezőnymutatóval operált a meccsen.

Az U-BT legközelebb a Södertalje együttesét fogadja hazai pályán november 11-én.

Borítókép: U-BT Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek