2024. március 29. péntekAuguszta

Ismét az U-BT nyerte a Kolozsvár-Nagyvárad derbit

 utolsó frissítés: 14:43 GMT +2, 2019. október 28.

Továbbra is száz százalékos mérleggel áll az U-BT a román bajnokságban, miután a 3. fordulóban, legyőzte a rivális Nagyvárad csapatát.

A hazaiak már az első negyedben világossá tették, hogy a tavaly bajnokságot nyerő váradiaknak komolyan fel kell kötniük a nadrágjukat, ha győzni szeretnének a BT Arénában. Hiába ment el 7 ponttal az első percekben a Várad (6-13), a Silvășan által vezetett U egy 18 pontos (!) futással átvette a vezetést, a felvonás végére 9 ponttal vezetett a fehér-fekete csapat.

A meccs hátralevő részében a kolozsváriak jól sáfárkodtak az előnyükkel, az egyetlen komolyabb hullámvölgy a negyedik negyedben volt, amikor a Nagyvárad amerikai játékosai „minden mindegy” alapon, streetball-stílusban kezdtek el dobálni, és 3 pontra felzárkóztak. A hazaiak kiválóan menedzselték a szituációt, és a meccs végére hétpontosra növelték előnyüket.

A meccs legjobb dobója Patrick (20) a Kolozsvártól, és Kris (23) a Nagyváradtól, a legjobb lepattanózó Planicic (9) ill. Barnette (8) volt. Az összjátékban és gólpasszokban jobb volt az U-BT, ebben a statisztikában a meccs négy legjobb játékosából három is hazai. Közülük is kitűnt Johnson, ő 6 asszisztal vette ki a részét a győzelemből, a túloldalon Watson 4-szer szolgálta ki a társakat.

(Borítókép: U-BT Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek