2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Könnyedén átlépett másodosztályú ellenfelén a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 19:39 GMT +2, 2019. szeptember 26.

Letudta kupameccsét a Sepsi OSK, László Csaba alakulata csütörtök délután 4–1-re nyert a Ripensia ellen a temesvári Electrica Stadionban és bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

A székelyföldi csapat egy félidő alatt elintézte a továbbjutást, a vendégek az első 45 percben háromszor is betaláltak Fülöp István szögleteit követően. A vezetést Nicolae Carnat szerezte meg, majd Hilal Ben Moussa növelte az előnyt. A temesváriak Călin Toma lövésével szépítettek, de Dylan Flores egy jól helyezett fejessel visszaállította a kétgólos különbséget. A mérkőzés végén a cserejátékos Jacob Adebanjo állította be a végeredményt, a nigériai légiós Ben Moussahoz hasonlóan első gólját jegyezte a Sepsi OSK színeiben.

Egy másik csütörtöki találkozón a harmadosztályú Kolozsvári Sănătatea nagy meglepetésre kiejtette a címvédő FC Viitorult. A Kolozsvár Arénában rendezett mérkőzés egyetlen gólját Laurențiu Rus lőtte.

Labdarúgó Románia Kupa, ötödik forduló
Csütörtöki játéknap

Temesvári Ripensia–Sepsi OSK 1–4 (1–3)
gól: Toma (29.), ill. Carnat (10.), Ben Moussa (25.), Flores (31.), Adebanjo (85.)

Ripensia: Păduraru – Lungu, Burdeţ, Tînc, Apro, Neagu (Tudorache 55.), Golda, Popovici, Toma, Monea, Chera (Voinea 79.). Edző: Alexandru Pelici.

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Diakhite, Konongo, Ben Moussa, Flores, Fülöp (Deaconu 70.), Salli (Adebanjo 84.), Ştefănescu, Carnat (Hamed 46.). Edző: László Csaba.

Kolozsvári Sănătatea–FC Viitorul 1–0 (1–0)
gól: Rus (13.)

FC Rapid–Poli Iași 0–0 – félidei eredmény
Metaloglobus–FCSB (21.30)

futballSepsi OSKlabdarúgó Románia Kupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek