2020. február 25. keddGéza

Katalán ellenfelet sorsoltak a nagyváradi pólósoknak

 utolsó frissítés: 14:40 GMT +2, 2019. szeptember 18.

A katalóniai CN Terrassa lesz a Nagyváradi Digi VSK ellenfele a vízilabda Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, az Európai Úszószövetség (LEN) nyoni sorsolásán a román bajnokság ezüstérmese elkerülte az A-Híd OSC Újbudát.

Az erdélyi csapat az elmúlt hétvégén második helyen jutott tovább a nagyváradi selejtezőcsoportból. A VSK a CN Barcelona elleni ki-ki mérkőzésen drámai csatában nyert 9–8 arányban, így a hibátlan AN Brescia mögött végzett, megelőzve a barcelonaiak mellett a Lokomotiv Tbiliszi gárdáját is.

fotó: CSM Oradea Polo - Oficial/Facebook

A sorsolás alapján Dorin Costrăș és Ciprian Cîmpianu legénységének a CN Terrassa csapatán kell túljutnia, hogy a 16 csapatos főtáblán szerepelhessen. Az első mérkőzést Katalóniában rendezik szeptember 21-én (szombaton), a nagyváradi visszavágót pedig négy nappal később.

A magyar ezüstérmes OSC Budapest a görög Vuliagmenivel csap össze a selejtező utolsó körében, előbb otthon, majd idegenben. A másik két párharcban a Jadran Split a Team Strasbourggal, a Brescia pedig a Szintez Kazannyal mérkőzik. A győztesek bejutnak a Bajnokok Ligája csoportjaiba, míg a vesztesek a LEN Eurokupa negyeddöntőjében folytatják.

A BL-főtáblán már ott van két magyar csapat, a sorozatban címvédő FTC-Telekom Waterpolo, valamint a szabadkártyás Szolnoki Dózsa. Ha a Nagyváradi VSK megnyeri párharcát, a Fradi csoportjába kerül, ugyanez érvényes az OSC Budapestre is.

LEN Bajnokok Ligája - csoportbeosztás

A csoport: CNA Barceloneta (spanyol), Olympiakosz (görög), Jadran Herceg Novi (montenegrói) Szolnoki Dózsa, Spandau 04 (német), Jug Dubrovnik (horvát)
az A-selejtező párharc továbbjutója, a B-selejtező párharc továbbjutója

B csoport: FTC-Telekom Waterpolo, Pro Recco (olasz) CN Marseille (francia) Mladost Zagreb (horvát), Waspo Hannover (német), Dinamo Tbiliszi (grúz), a C-selejtező párharc továbbjutója, a D-selejtező párharc továbbjutója

A selejtező utolsó körében:
A-párharc: Jadran Split (horvát)–Team Strasbourg (francia)
B-párharc: AN BRESCIA (olasz)–Szintez Kazany (orosz)
C-párharc: CN Terrassa (spanyol)–Nagyváradi Digi VSK
D-párharc: OSC Budapest–Vuliagmeni NC (görög)

Nyitókép: LEN

sorsolásNagyváradi VSKvízilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek