2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Woman Rally: másodszor száguldoznak a nők Kolozsváron

 utolsó frissítés: 16:20 GMT +2, 2019. szeptember 12.

A Nemzetközi Automobil Szövetség erőfeszítéseinek is köszönhetően az elmúlt években Romániában egyre több nőt vonzottak a motorsportok. A nemzetközi trendeket meglovagolva a Román Automobil Szövetség megalapította a Nők a Motorsportban nevű platformját, amelynek deklarált célja a nők körében is népszerűsíteni a technikai sportágat.

2018-ban került megrendezésre a Woman Rally – Centenary Edition programsorozat, amelynek nagy népszerűségnek örvendő szeptemberi állomása Kolozsváron volt. A verseny nevezési díjaiból befolyt összeget a szervezők jótékony célra ajánlották fel.

(fotó: Woman Rally Facebook)

2019-ben szintet lépett a projekt, immár az első női Rally Nemzeti Bajnokságról beszélhetünk. A versenysorozatot három fordulósra tervezték, májusban Gyulafehérváron, júniusban Temesváron ültek volán mögé a versenyzők, a szeptemberi utolsó forduló színhelye pedig Kolozsvár. A versenyhétvége érdemi része 14-én, szombaton kezdődik, reggel 10:30-kor a Kolozsvár Aréna előterében láthatjuk a versenyzőket, majd 11:30-tól a VIVO! Parkolójában kezdődik a tényleges verseny. A leggyorsabbakat este 19:00-kor díjazzák.

A befolyt összegeket idén is jótékonysági célokra fordítják, de nem ez az egyetlen elem, amely példamutató szociális érzékenységről tanúskodik. A Woman Rally céljai között felsorolja a felelősségteljes vezetésre való figyelemfelhívását, és a biztonságosabb környezet kialakítását. Ez már önmagában egy kiváló kezdeményezés lenne, de ha figyelembe vesszük, hogy a román rendőrség statisztikái szerint több mint 110 ezer baleset történt Romániában az elmúlt 12 évben, akkor inkább azt mondhatjuk, hogy dicséretes, sőt tiszteletreméltó terv.

(Borítókép: Woman Rally Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek