2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Bal lábbal kezdte Eb-selejtezőjét az U21-es román válogatott

 utolsó frissítés: 23:50 GMT +2, 2019. szeptember 10.

A román U21-es labdarúgó-válogatott idegenbeli vereséggel rajtolt a 2021-es magyar-szlovén társrendezésű Európa-bajnokság selejtezőjében. Mirel Rădoi csapata kedd este 2–1-re kapott ki Aalborgban a dánoktól.

Az északiak Andreas Skov Olsen góljával már a harmadik percben vezettek, majd a Bologna FC csatárja a második félidő elején is eredményes volt. Florinel Coman jól eltalált távoli lövéssel szépített a 80. percben, aztán szintén a FCSB-szélső hagyott ki egy tizenegyest a hosszabbításban: Oliver Christensen szögletre ütötte a jobb alsóba tartó labdát, így a román válogatottnak első nekifutásra nem sikerült a pontszerzés.

Mirel Rădoi keretében kilenc olyan labdarúgó kapott helyet, aki az idei Eb-n elődöntős együttesnek is tagja volt.

Az erdélyi klubok játékosai közül Alexandru Pașcanu (Kolozsvári CFR) és Darius Olaru (Medgyesi Gaz Metan) végigjátszotta a dániai mérkőzést. Az Olaruval Medgyesen csapattárs Mihai Velisar csereként kapott lehetőséget, Cosmin Dur-Bozoancă, a Kolozsvári Universitatea kapusa padozott, míg a Sepsi OSK-nál futballozó Nicolae Carnat nem került be a meccskeretbe.

A román U21-es válogatott októberben két hazai mérkőzést játszik a selejtezőben, 10-én az ukránokkal Ploiești-en, négy nappal később pedig az északírekkel Voluntari-on. A csoportban még Finnország és Málta szerepel, a csoportok első helyezettjei a legjobb másodikkal együtt kijutnak a tornára, míg a többi nyolc csoportmásodik pótselejtezős párharcot vív a maradék négy helyért.

Az UEFA 12-ről 16-ra növelte az ifjúsági Eb-n résztvevő csapatok számát, Magyarország és Szlovénia válogatottja rendező jogán indulhat.    

U21-es labdarúgó Eb, selejtező
8-as csoport

Dánia–Románia 2–1 (1–0)
gól: Olsen (3., 55.), ill. Coman (80.)

Románia: Aioani – Rațiu (Velisar 66.), Pașcanu, Dima (Chindriș 66.), Boboc – Olaru, Băluță (kapitány), Dragomir (Ciobanu 51.) – Drăguș (Dobre 66.), Petre (Ganea 72.), Coman.
Nem használt cserék: Dur-Bozoancă – Grigore, Oaidă, Neicuțescu
Szövetségi kapitány: Mirel Rădoi.

Dánia: Christensen – Anymbe, Sörensen, Nelsson, Poulsen – Hjulmand (Kofod Andersen 46.), Nartey, Holse (Madsen 86.) – Olsen, Bruun Larsen, Dreyer (Odgaard 66.).
Nem használt cserék: Vindhal-Jensen – Jensen, Ibsen, Amundsen, Damsgaard, Rasmussen
Szövetségi kapitány: Albert Capellas

A csoport állása: 1. Finnország 4 pont (2 mérkőzés), 2. Ukrajna 3 p. (2 m.), 3. Dánia 3 p. (1 m.), 4. Észak-Írország 2 p. (2 m.), 5. Málta 1 p. (2 m.), 6. Románia 0 p. (1 m.)

román labdarúgó-válogatottU21-es labdarúgó-Ebfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek