2020. február 25. keddGéza

Szőcs Berniék csak a döntőben találkozhatnak a magyarokkal

 utolsó frissítés: 16:14 GMT +2, 2019. szeptember 06.

A nőknél a román és a magyar válogatott is negyeddöntőbe jutott a nantes-i asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon, a férfiaknál viszont mindkét nemzet csapata búcsúzott a csoportmeccsek után.

A franciaországi tornára címvédőként érkező román női válogatott maximális négy ponttal lett csoportelső. Szőcs Bernadették a szlovákok után a spanyolokat is 3:0-ra győzték le, a pénteki negyeddöntőben pedig a franciákkal mérkőznek 17 órától, s ha sikerül túljutni a házigazdákon, az elődöntőben a hollandokat búcsúztató lengyelekkel találkoznak.

Berni mindkét meccsét behúzta eddig - fotó: ITTF/flickr.com

A magyar lányok a másik ágra kerültek, a nyolc között Ukrajna lesz az ellenfél, továbbjutás esetén pedig Portugália vagy Németország csapata. Póta Georgináék korábban a belgák és a fehéroroszok legyőzésével végeztek csoportjuk élén, a román válogatotthoz hasonlóan a magyar sem veszített még meccset az Eb-n.

A férfiaknál a magyar és a román asztaliteniszezők azonos hármasba kerültek, és amint arról korábban hírt adtunk, az egymás elleni mérkőzésen 3–1 arányú román siker született. Ezt követően a magyarok ugyanilyen arányban kaptak ki a csoportfavorit svédektől, majd a skandinávok Andrei Filimon tanítványainál is jobbnak bizonyultak.

A svédek tehát bejutottak a nyolc közé, míg a magyar és a román férfiválogatott számára befejeződött az Európa-bajnokság.

asztaliteniszSzőcs Bernadette
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek