2019. szeptember 21. szombatMáté, Mirella

Szuper! Megszerezte második trófeáját az Imperial Wet

 utolsó frissítés: 22:49 GMT +2, 2019. szeptember 04.

A szuperkupa-mérkőzéssel Buzăuban kezdetét vette szerdán a 2019/2020-as hazai futsalszezon: a bajnok Csíkszeredai Imperial Wet négy góllal verte a kupagyőztes Dunărea Călărași-t, és fölényes sikerével begyűjtötte második trófeáját.

A Romeo Iamandi Sportcsarnokban Hector révén már a második percben vezetést szerzett a csíkszeredai teremlabdarúgó-csapat, majd az előnyt a keret legfiatalabb tagja, Iszlai Richárd növelte negyedórányi játék után.

A második félidő elején szépítettek a Duna-partiak, és megvolt az egyenlítési lehetőségük is, ami kimaradt, az Imperial Wet pedig büntetett. Az utolsó tíz percben Savio, Prsic, végül Alvaro is betalált, miközben a vészkapussal játszó ellenfél kihagyott egy tízméterest.

A két csapat hétfőn, szeptember 9-én a bajnokság első fordulójában újra összecsap, a házigazda a Dunărea Călărași lesz.

Futsal - Román Szuperkupa

Csíkszeredai Imperial Wet–Futsal Club Dunărea Călărași 5–1 (2–0)
gólszerzők: Hector (2.), Iszlai (15.), Savio (31.), Prsic (36.), Alvaro (39.), illetve Ribeiro (23.)

Imperial Wet: Victor Lopez Gonzales, Gică Dospinescu – Hector Blazquez, Alvaro De Luis Yubero, Florin Matei, Marko Prsic, Bogdan Covaci, Cristian Matei, Andre Luiz Fernandes, Adrian Pânzaru, Stefan Rakic, Szőcs László, Tankó Levente, Savio Valadares, Iszlai Richárd, Hadnagy István
Edző: Sito Rivera.

Dunărea Călărași: Petrișor Toniță, Andrei Moldovanu, Eugen Cinaru – Ionuț Movileanu, George Tomescu, Andrei Ghiuță, Robert Vârlan, Doru Rotaru, Maricină Plugaru, Mădălin Nițu, Stefan Krstic, Ovidiu Aramă, Paulo Pinto, Yanez Galan, Cesar Ribeiro, Marius Arhire, Thiago Monteiro
Edző: Marian Șotârcă.

Maximális pontszámmal jutottak tovább a BL-ben

Románia bajnoka Futsal Klub Csíkszereda néven múlt héten a futsal BL selejtezőkörében vett részt. Sito Rivera alakulata maximális kilenc ponttal az első helyen zárta az athéni csoportot, miután az ír Blue Magicet 9:0-ra, a svájci Minervát 6:3-ra, a görög AEK-et 4:3-ra múlta felül.

A székelyföldi csapat az alapkörben a B-ágon fog szerepelni a Sparta Praha (Csehország), a Rekord Bielsko-Biala (Lengyelország) és a Luxol St Andrews (Málta) társaságában. A mérkőzéseket október 8–11. között rendezik Prágában, az elitkörbe a csoportgyőztesek kvalifikálnak.

frf.ro/Lelátó

futsalCsíkszeredai Imperial Wetszuperkupa
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek