2024. március 29. péntekAuguszta

Női egyesben sem lesz címvédés a US Openen

 utolsó frissítés: 23:14 GMT +2, 2019. szeptember 02.

A világelső és 2018-as bajnok Oszaka Naomi nem tudott bejutni a negyeddöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a japán lányt a svájci Belinda Bencic állította meg a női egyes negyedik fordulójában.

A hétfői játéknapon a világranglistán 12. Bencic másfélóra alatt küzdötte le Oszakát, a szlovák származású teniszező 7:5, 6:4-re nyert az Arthur Ashe Stadionban.

Bencic Indian Wells és Madrid után idén már harmadjára győzte le Oszakát, 2019-ben ez már a kilencedik sikere top tízes ellenféllel szemben.



A legjobb nyolc között Donna Vekic lesz Bencic ellenfele, a horvát versenyző a második szettben meccslabdát hárítva 6:7 (5:7), 7:5, 6:3 arányban bizonyult jobbnak a 21 ászt szerváló német Julia Görges ellen.

A US Openen férfi egyesben sem lesz címvédés, miután az ATP-ranglistát fölényesen vezető Novak Djokovic vasárnap feladta a Stanislas Wawrinka elleni nyolcaddöntőjét. A svájci az első játszmát 6:4-re, a másodikat 7:5-re húzta be, majd a harmadikban 2:1-re vezetett, amikor a vállsérüléssel küszködő szerb jelezte, nem tudja folytatni a játékot.

A usopen.org beszámolója szerint az open érában csak a negyedik alkalommal fordul elő, hogy sem a férfi, sem a női címvédőnek nem sikerül bejutnia a US Open negyeddöntőjébe.

US Opentenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek