2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Botrányos játékvezetés mellett kapott ki a CFR Gyurgyevóban

 utolsó frissítés: 10:15 GMT +2, 2019. szeptember 01.

Az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában Gyurgyevóba látogatott a CFR. A hétközi BL-selejtező után Dan Petrescu ismét pihentette az első keretet, a prágai kezdőből mindössze Burcă és Camora maradt, miközben először lépett pályára a bajnok régi-új támadója, Lacina Traoré. A CFR két új igazolása, Golofca és a Leicester Citytől megszerzett Alex Pașcanu a padon kapott helyet. Az Astránál Alibec nem volt bevethető, míg az Al-Shabab Riyadhtól három napja igazolt Budescu csereként állt be a második félidőben.

A vendégek letámadással kezdték a meccset, és bár az Astra nagy hibákat nem követett el, összességében kényelmetlenül érezte magát. A bajnok középpályája remekül funkcionált, a letámadás hatására pedig az Astra kénytelen volt rendszeresen előrevágni a labdákat, ennek eredményeként a CFR könnyeben szerezte meg a játékszert.

A 16. percben Julien Begue váltotta Gabriel Șerbant, miután a fiatal középpályás besárgult. Az első komolyabb lehetőségre a 21. percig kellett várni, amikor Radunovic rossz átadására Costache lecsapott és laposan középre passzolta, Traore elengede Pereirához, akinek lövését Kitanov hárította.

A 27. percben nagyjából a semmiből lőtt gólt a CFR. Egy felívelt labdát Hoban mellel tett Păun elé, a szenzációs formában játszó középpályás pedig bődületes bombát lőtt kapásból a bal felső sarokba (0–1).

fotó: Kolozsvári CFR/Facebook

Az Astra ezzel igen nehéz helyzetbe került, mivel a két leggólerősebb támadója közül Alibec sérült, Valentin Gheorgére pedig az a Camora vigyázott, aki mellett nem sok sót ettek meg idén a Liga1 szélsői.

A 37. percben Cestor komoly szívességet tett az Astrának. Egy teljesen fölösleges faulttal tizenegyeshez juttatta a hazai csapatot, és bár a büntetőt elég könnyű síppal fújta be Colțescu, Radunovicot ez nem zavarta, ellentmondást nem tűrően lőtte a kapuba a labdát. A játékon nem látszott, de a játékosokon és Petrescun igen, a gól egyértelműen megzavarta a CFR-t. Megszaporodtak a heves reakciók, Pereira konkrétan össze is reklamált magának egy sárgát a félidő végén, amire Petrescu kezdett kiabálni, őt pedig piros lappal jutalmazta a bíró.

A második félidőben cserélt a bajnokcsapat, Pereira helyére Golofca állt be. Az első helyzet ugyan az Astráé volt, de köszönhetően annak, hogy a vendégek elővették az első félidő elején látott letámadást, a CFR lassan mezőnyfölénybe került. Az ördög azonban nem alszik, vagy ha szombat este lepihenne, akkor Cestor nem hagyja aludni. A magát a kezdőből egy időre alighanem kijátszó belső védő buta könyöklése miatt, ismét pontrúgáshoz jutott az Astra. Az ideális távolságban megítélt szabadrúgást Valentin Gheorghe gyönyörű lövéssel küldte a kapuba.

A következő öt percben botrányos eseményeknek lehettünk szemtanúi, a mérkőzés teljes mértékben kiesett a craiovai bíró kezéből. Előbb teljesen fölöslegesen és indokolatlanul kiállította második sárgával Camorát, a fáma szerint azért, mert túl erősen verte a földhöz a kulacsát, majd egy újabb piros lappal a CFR hálóőrét is zuhanyozni küldte. Az, hogy a vasutasok ellen második tizenegyest is ítélt, már igazán nem számít, a kettős emberhátrány önmagában is behozhatatlan hátrányt jelentett. A krónika kedvéért a tizenegyest az Astra Radunovic révén értékesítette, a kapuban a Traoré helyett beálló Adrian Rus állt.

A hátralevő 23 percben értelemszerűen az Astránál volt a labda, a hazaiak nyugodtan játszottak a győzelem biztos tudatában, a CFR pedig reményvesztetten futballozott. A gyurgyevóiak szerettek volna lövetni egy gólt a Tounkara helyére a 69. percben beállt Budescuval is, sajnos ez nem jött össze, de az ingyen kapott három ponttal vigasztalódhatnak.

Az utolsó, a kimenetel szempontjából jelentéktelen találat a 91. percben jött, amikor Golofca passzából Păun meglőtte a második szépségdíjas bombagólját és beállította a 3–2-es végeredményt. 

Liga 1, alapszakasz, nyolcadik forduló

Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 3–2 (1–1)
gólszerzők: Păun (27., 91.), ill. Radunovic (38., 64., mindkettőt 11-esből), Gheorghe (57.)
játékvezető: Sebastian Colțescu (Craiova)

Astra: Kitanov – Bruno, Graovac, Tamaș, Radunovic – Crepulja, Simion, Șerban (Begue 16.) – Gheorghe, Tounkara (Budescu 69.), Răduț.
Edző: Dan Alexa.

CFR: Vâtcă – Peteleu, Burcă, Cestor, Camora – Hoban, Itu (Djokovic 40.), Păun – M. Pereira (Golofca 46.), Traore (Rus 63.), Costache.
Edző: Dan Petrescu.

Korábbi eredmények:

Medgyesi Gaz Metan–Politehnica Iași 3–2 (0–0)
gól: M. Constantin (58., 11-esből), Chamed (68.), Buș (74.), ill. Bălan (50., 52., utóbbit 11-esből)

FC Voluntari–Universitatea Craiova 1–2 (1–0)
gól: Ebralidze (16.), ill. Mihăilă (46.), M.A. Roman (87.)

FC Botoșani–Academica Clinceni 2–2 (2–2)
gól: Țigănașu (4.), Ofosu (26.), ill. Buziuc (37.), Vojtus (45.) 

További program:

Vasárnap, szeptember 1.
18.00 FC Hermannstadt–Chindia Târgoviște
21.00 FCSB–FC Viitorul

Hétfő, szeptember 2.
21.00 Sepsi OSK–Dinamo

Nyitókép: frf.ro

Astra GiurgiuKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek