2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi OSK: két meghívó a válogatottba

 utolsó frissítés: 08:28 GMT +2, 2019. augusztus 31.

A Sepsi OSK játékoskeretéből két labdarúgó is meghívót kapott a válogatottba, Pavol Safrankóra a szlovákok cseh szövetségi kapitánya, Pavel Hapal, Nicolae Carnatra pedig a román U21-es válogatottat irányító Mirel Rădoi számít.

A szlovák együttes az Eb-selejtezőben szeptember 6-án a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja, majd három nappal később a magyarokkal mérkőzik meg Budapesten. Marek Hamsikék három mérkőzés után hat ponttal a második helyen állnak a csoportban, a horvátokkal azonos pontszámmal és három egységgel lemaradva az egy meccsel többet játszó, csoportelső magyaroktól. Safranko eddig öt mérkőzésen lépett pályára a válogatottban, a selejtezőben Wales és Magyarország ellen is csereként kapott egy-két percet.

Az ugyancsak csatárposzton játszó Nicolae Carnat újoncnak számít az U21-es román válogatottban, amely idén nyáron elődöntőbe jutott az olasz-San Marinó-i Európa-bajnokságon. A Gyulafehérváron született tehetség korábban az U17-es nemzeti csapatban bizonyíthatott. Mirel Rădoi csapata szeptember 10-én a dánok elleni idegenbeli mérkőzésen mutatkozik be a 2021-es ifjúsági Eb selejtezőjében. A csoportban még Ukrajna, Finnország, Észak-Írország és Málta érdekelt. A 16 csapatos tornára Magyarország és Szlovénia rendező jogán jutott ki.

fotó: Pál Árpád/Lelátó

válogatottakSepsi OSKfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek