2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

US Open: Halep, Cîrstea, Babos és Copil a második körben

 utolsó frissítés: 14:20 GMT +2, 2019. augusztus 28.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Babos Tímea és Marius Copil is bejutott az idei utolsó Grand Slam-torna, a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság második fordulójába, míg Mihaela Buzărnescu kiesett az első körben.

A női profi teniszezők (WTA) világranglistájának negyedik helyén álló Halep 1 óra 50 perc alatt 6:3, 3:6, 6:2 arányban győzte le az amerikai Nicole Gibbst.

A következő fordulóban Halep ellenfele az az ugyancsak haza pályán játszó Taylor Townsend lesz, aki kedden 3:6, 6:3, 6:2-re verte az ukrán Katerina Kozlovát. Halep eddig mindhárom meccsét megnyerte Townsend ellen.

Sorana Cîrstea 1 óra 22 perc alatt 7:6, 6:2 arányban múlta felül a cseh Katerina Siniakovát A következő fordulóban a spanyol Aliona Bolsova ellen lép pályára.

Hétfőn Ana Bogdan is túllépett az első fordulón, egy 70 perces mérkőzésen 6:3, 6:1 arányban legyőzte a brit Hariet Dartot, és a következő fordulóban a horvát Petra Marticcsal játszik.

Babos Tímea 6:2-re nyerte az első szettet a spanyol Carla Suárez Navarro ellen, amikor a spanyol játékos sérülés miatt feladta a meccset.

A magyar lány a következő fordulóban a kiemelkedő hazai tehetség, Cori Gauff ellen lép pályára.

Nem folytatja a versenyt Mihaela Buzărnescu, miután kedden 6:3, 6:4-re kikapott a német Andrea Petkovictól és még hétfőn kiesett Monica Niculescu is, aki nem bírt az első fordulóban a mindössze 19 éves Dajana Jasztremszkával (Ukrajna).

A férfiak versenyében első alkalommal jutott tovább a második fordulóba Marius Copil, aki kedden 6:3, 5:7, 7:6 (11), 4:6, 6:1 arányban múlta felül a francia Ugo Humbert-t. A következő fordulóban a világranglista 13. helyén álló, ugyancsak francia Gael Monflis lesz az aradi teniszező ellenfele.

(Agerpres - nyitókép: usopen.org)

teniszUS Openösszefoglaló
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek