2024. március 29. péntekAuguszta

A CFR egy félidő alatt intézte el veretlen ellenfelét

 utolsó frissítés: 11:01 GMT +2, 2019. augusztus 25.

A Liga 1 hetedik fordulójában a Kolozsvári CFR-nek ismét két európai kupameccs között kellett helytállnia. A fellegvári labdarúgócsapat a Botoșani együttesét fogadta, a kezdőt látva pedig mindenki számára világossá válhatott, hogy Dan Petrescu egy észszerű edző. Vinicius sérülése és a Slavia ellen elvesztett hazai BL- meccs után már nem csak 1-2 alapembert nevezett a kezdőtizenegybe, hanem három kulcsvédő mellett Deacot is.

A Botoșani általában nem szokott ijedős lenni, most sem megszeppenve léptek pályára Marius Croitoru játékosai, már az első tíz percben háromszor találtak kaput. Bár Arlauskis mindháromszor a helyén volt, gyorsan világossá vált, hogy a középpályán ennél jobb szűrésre lesz szükség a vendégek megállításához. A három akció közül érdemes kiemelni Golofca egyéni megmozdulását, aki nagyon szép mozdulatsor után jutott lövésig a tizenhatoson belül.

A hazai játékosok kezdeti tompasága az első negyedóra végén elmúlt, és bár CFR-dominanciáról nem beszélhettünk, egyértelműen veszélyesebb támadásokat vezetett a regnáló bajnok. Az első 15 perc alapján nem gondoltuk volna, de végül a minimális fölény is elég volt a vezetés megszerzéséhez, a 19. percben Pereira 20 méterről, senkitől sem zavartatva lőtte meg a forduló gólját.

A Botoșani-t érzhetően megfogta a bekapott találat, ami nagyon rossz előjel, ha az embernek hátrányban kell játszania Kolozsváron. A 24. percben Miron buta kezezését sárga lappal honorálta a játékvezető, majd a megítélt szabadrúgást Deac belőtte a kapu jobb alsó sarkába.

Nem mintha 2-0 után maradtak volna lényegi kérdések, de a 37. percben Petrescu támadószekciója végleg eldöntötte a három pont sorsát. A vendégek katasztrofális védelmi hibáinak köszönhetően, Păun meglőtte szezonbeli harmadik gólját is.

A második félidőben a meccs képe jelentősen nem változott, de az intenzitás némileg csökkent. A CFR érthető okokból magabiztos volt a kimenetelt illetően, míg a vendégek jól láthatóan nem hittek az egyenlítésben. Az eddigi mérkőzésekhez képest az egyedüli változást az jelentette, hogy a kolozsváriak trénere nem rendelte vissza csapatát védekezni a vezetés biztos tudatában, ennek pedig a nézők örülhettek igazán, hiszen számtalan látványos támadás alakult így ki, ennek eredménye a 74. percben megszületett negyedik gól, amit Deac lőtt be tizenegyesből.

Dan Petrescu tökéletes estéjébe egy kontrából megszerzett gól rondított bele a 80. percben, Golofca lövését még hárítani tudta Arlauskis, azonban a kipattanóra érkező Alexandru George Cîmpanu löketét már nem.

A CFR szerdán, augusztus 28-án Prágába utazik a Slavia elleni visszavágóra, míg 31-én Gyurgyevóban lép pályára az Astra vendégeként.

Liga 1 7. forduló
CFR - BOTOȘANI 4-1 (3-0)

CFR: Arlauskis - Peteleu, Burcă, A. Mureșan, Camora - Itu, Hoban, Păun - Pereira, V. Costache, C. Deac
Edző: Dan Petrescu

Botoșani: Hankic - Haruț, A. Miron, Chindriș, Holzmann - Rodriguez, Papa - Golofca, Ongenda, Ofosu - Andronic
Edző: Marius Croitoru

Gólszerzők: Pereira (19.), Deac (25. és 73. büntetőből), Păun (37.) ill. Cîmpanu (80.) 

Játékvezető: Marcel Bîrsan

(Borítókép: CFR/Facebook)

DEACFC BotoșaniDan PetrescuLiga 1Kolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek