2024. március 29. péntekAuguszta

Megnyerte selejtezőcsoportját a román férfi kosárlabda-válogatott

 utolsó frissítés: 13:17 GMT +2, 2019. augusztus 22.

A román férfi kosárlabda-válogatott négy győzelemmel az első helyen zárta csoportját a 2021-es Európa-bajnokság előselejtezőjében, így továbbjutott a kvalifikációs sorozat következő szakaszába.

Tudor Costescu együttese szerdán 77:74 (19:23, 28:9, 13:20, 17:22) arányban nyert Pozsonyban a szlovákok ellen, akik két hete Ploiești-en 17 pontos vereséget szenvedtek. A román válogatott másik csoportellenfele, a ciprusi csapat ellen is kettős sikert könyvelt el, mindkettő kategorikus volt.

A selejtező következő szakaszában már jóval nívósabb ellenfelek következnek: a román válogatott az Eb-bronzérmes spanyol, az izraeli és a lengyel együttessel szerepel azonos négyesben. A mérkőzéseket jövő februárban és novemberben, illetve 2021 februárjában tartják, a csoportokból pedig az első három jut ki az Eb-re.

A selejtezőben a magyar válogatott is érdekelt lesz, Sztojan Ivkovics legénysége három szomszédos ország Ausztria, Szlovénia és Ukrajna alakulatával csap össze.

A 24 csapatos kontinenstorna négy országban – Csehország, Grúzia, Németország, Olaszország – zajlik majd, a társrendezők automatikusan kijutottak az Európa-bajnokságra, de a selejtezőben is részt vesznek.

Nyitókép: frbaschet.ro

Román Kosárlabda Szövetség (FRB)kosárlabdaselejtező
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek