2024. március 29. péntekAuguszta

Svédországban fejlődhet tovább a fiatal csíki hokis

 utolsó frissítés: 17:09 GMT +2, 2019. augusztus 21.

Az U20-as svéd bajnokságban, a HC Vita Hästen csapatában folytatja pályafutását Részegh Zsolt – írja a Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SzJA) honlapja.

A tehetséges székelyföldi jégkorongozó nemrég Norrköpingben szerepelt próbjátékon és sikerült meggyőznie a svéd csapat edzőit, akik bizalmat szavazat neki.

Részegh Zsolt az elmúlt szezont a Csíkszeredai Sportklubnál kezdte, a kék-fehéreknél többek között testvérével, időközben a DVTK Jegesmedvékhez szerződött Részegh Tamással játszhatott együtt. Zsolt az idény nagy részében a Sapientia U23-as gárdáját erősítette, az egyetemista csapat pontkirálya volt: a román felnőtt bajnokságban 46 (26 gól, 20 assziszt), a magyar U20-as ligában 13 (4+9) egységgel zárt.

Részeghet (jobbról) a korosztályos válogatottakba is behívták - fotó: szja.ro 

A tehetséges székelyföldi hokis idén nyáron érettségizett, ugyanakkor az SzJA továbbra is ösztöndíjjal támogatja.

„A Sapientia U23-ban töltött egy évben lehetőségem volt a barátaimmal együtt játszani, velük egy csapatot alkotni, jutott időm az iskolára, és folyamatos játéklehetőséget, sok jégidőt kaptam. Jó tanulási alkalom volt számomra, sok értékes dolgot el lehetett lesni Eemeli Parikka edzőtől. Számos kiváló pillanatot kötök ehhez a csapathoz, pozitívan fogok visszagondolni a sapientiás idényemre” – nyilatkozta a 19 éves sportoló, aki az új kihívásról elmondta, szeretne minél többet fejlődni Svédországban, ahol teljesen más mentalitással szembesült, és úgy érzi rengeteget tanulhat a következő évben.

A HC Vita Hästen U20-as alakulata a második legerősebb svéd utánpótlás-bajnokságban, a J20 Elitben szerepel. A klub felnőtt csapata a svéd másodosztályban (Allsvenskan) érdekelt, és érdekesség, hogy a nyártól a csíkszeredai születésű magyar válogatott támadó, Bartalis István is tagja a játékoskeretnek.

jégkorongSzékelyföldi Jégkorong Akadémia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek