2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Kolozsvárról rajtol a Román Kerékpáros Körverseny

 utolsó frissítés: 17:44 GMT +2, 2019. augusztus 20.

Kolozsvárról rajtol és Bukarestben lesz a befutója az idei Román Kerékpáros Körversenynek, a sportesemény 52. kiírása szeptember 11-én kezdődik és négy nappal később ér véget. 

Az első szakaszon a versenyzőknek Kolozsvárrol indulva 177 kilométert kell letekerniük Segesvárig, majd a második etapon is ugyanennyi kilométer vár a mezőnyre Brassó és Foksány között.

A harmadik versenynap távja az előbbieknél rövidebb (125 km), a kerékpározók Buzăuból rajtolnak és Târoviștere érkeznek meg, majd az utolsó előtti szakasz Ploiești-ről startol és a Bucsecs-hegységben található Piatra Arsă-n zárul (124 km).

A körverseny ötödik, egyben utolsó szakaszán a kerékpározóknak 102 kilométert kell megtenniük a fővárosban kialakított pályán.

Egy éve a román válogatottat képviselő Serghei Țvetcov diadalmaskodott a Román Kerékpáros Körversenyen. A nagy múltra visszatekintő viadalt tavaly ötéves kihagyás után szervezték meg újra.

Idén húsz csapat, illetve válogatott nevezett be a versenyre, ezek a következők: Romániából a Team Novák és Giotti Victoria - Palomar, Lokosphinx (Oroszország), Team Illuminate és Novo Nordisk Development Team (Egyesült Államok), Cycling Team Friuli (Oroszország), Kőbánya Cycling Team és Pannon Cycling Team (Magyarország), Apple Team (Kazahsztán), Lviv Cycling Team (Ukrajna), Voster ATS Team (Lengyelország), Massi KuwaitTrevigiani Phonix–Hemus 1896 (Bulgária), Monkey Town A Bloc CT (Hollandia), illetve Románia, Szlovákia, Moldova, Szerbia, Törökország és Fehéroroszország válogatottja.         

(Agerpres) 

kerékpározásRomán Kerékpáros KörversenyRomán Kerékpáros Szövetség - FRC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek