2024. március 29. péntekAuguszta

A Sepsi adott egy pofont a Craiovának

 utolsó frissítés: 12:08 GMT +2, 2019. augusztus 12.

Ismét topcsapattal játszott a Sepsi OSK, ezúttal az Universitatea Craiova vendégeként lépett pályára a Liga1 5. fordulójában. A székelyek 4 döntetlen után érkeztek a tavalyi alapszakas bronzérmeséhez, akinek úgy kellett volna a győzelem, mint egy falat kenyér, hiszen a botrányuk óta nemhogy nyerni nem tudtak, döntetlen sem jött nekik össze, előbb a kiesőjelölt Hermannstadt verte meg őket a román bajnokságban, aztán az AEK Athéntől szenvedtek fájó vereséget, hazai pályán, az Európa Ligában.

Az első félidő színvonala időnként nem volt méltó egy elsőosztályú meccshez, de ez nem csak a csapatok hozzáállásának, hanem a kánikulának is köszönhető volt.

Az első játékrészben aktívabb volt a Craiova, többet és jobban támadtak, a 22. percben Fejérnek kellett hatalmasat védenie Kelic lövésénél, a 31. percben pedig Bărbuț fejelhetett tisztán, de a labda elkerülte a kaput.

László Csaba a hazaiak fölényét egy cserével kívánta ellensúlyozni, a 25. percben lecserélte Dumitert Safrankóra, akit néhány perccel később Kelic lerántott, de a játékveztő sípja bedugulhatott, mert a fújás elmaradt.

A második félidőben továbbra is aktívabb volt a Craiova, több veszélyes támadást is vezetett, a Sepsi pedig túl sokszor vállalt fölösleges kockázatot, megnőtt a támadásépítés közben elvesztett labdák száma és ezzel egyenesen arányosan a taktikai faultok száma is. A Craiova nyomás góllá is érhetett volna, azonban az ihletett napot kifogó Fejéren nem fogott ki semmi, magabiztosan hárította a hazai próbálkozásokat és amikor már éppen ráncolta volna az ember a szemöldökét, hogy miért nem lehet beállni az utolsó 10 percben védekezni, és elvinni egy értékes pontot Craiováról, a Sepsi az első kaput találó lövésével megszerezte a vezetést, Karanovic (akivel nagyott húzott a Sepsi) már háttal esett a föld felé, amikor egyetlen, tökéletesen időzített, és pontosan eltalált rúgással átemelte a kapust, aki tehetetlenül szemlélte a kapuba hulló labdát.

A Craiova semmilyen formában nem tudott reagálni a Sepsi góljára, jobbára a vendégek támadtak a meccs végén, Vasvárinak még volt egy jó pozícióból ellőtt szabadrúgása, de az elszállt egy kevéssel a kapu fölött.

A Sepsi öt forduló után veretlen a román bajnokságban, mérlege öt meccsen négy döntetlen és egy győzelem, méghozzá úgy, hogy a tavaly Play-Off csapatok közül már hárommal is játszott. A negyediket a jövő hétvégén fogadják a székelyek, a CFR látogat Sepsiszentgyörgyre. 

CS Universitatea Craiova: Pigliacelli - Borța, Kelic, Acka, N. Bancu - Ivanov, Qaka, Cicăldău - Bărbuț, M. Roman II, V. Constantin 
Edző: Corneliu Papură 

Sepsi OSK: Fejér - Dimitrov, Barisic, Tincu, Konongo - Vasvári - Gál-Andrezly, I. Fülöp, D. Flores, N. Carnat - Dumiter 
Edző: László Csaba

Nyitókép: Universitatea Craiova Facebook-oldala



Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek