2024. március 29. péntekAuguszta

A CFR ismét bizonyított: Petrescu csapata cserékkel verte a Hermannstadtot is

 utolsó frissítés: 14:04 GMT +2, 2019. augusztus 11.

Dan Petrescu nem szakított a hagyományokkal, ismét rotált keretet nevezett, a bajnok a Hermannstadtot fogadta az alapszakasz 5. fordulójában.

A hétközi Celtic elleni visszavágó előtt a kolozsváriak edzője kicserélte keretét senkit nem nevezve az első keretbe az odavágó kezdő tizenegyéből. Mindössze a két csere, Păun és Țucudean kapott helyet a Szeben elleni kezdőben, de ahogy az az utóbbi időben lenni szokott, a CFR cserékkel is nyerni tudott.

Minimalista felfogásban játszottak a vasutasok, Păun 14. pecben megszerzett vezető gólja után szemérmetlenül beálltak bekkelni, eszükbe sem jutott megpróbálni sokat lőni. Az, hogy a vége mégsem maradt 1-0 gyakorlatilag a Hermannstadt ihletett formájának köszönhető.


(fotó: CFR Facebook)
A vendégek konkrét mezőnyfölényt harcoltak ki, és a meccs nagy részében (a vezetés tudatában) a CFR bekkelt. A Hermannstadt egy vérszemet kapott kiscsapat lendületével támadott, ennek eredménye volt egy kapufa-forgácsoló löket is a 82. percben, ami utána a CFR érezve, hogy sokat kockáztat, megpróbált egy kicsit több támadást vezetni.

A 84. percben két kapitális hibát is vétett Cristiano Figuiredo, a szebeni gárda hálóőre, ez pedig nem fért bele, Costache ihletett mozdulattal kotorta a labdát a kapuba. Ezzel a góllal a kimenetel eldőlt, de a végeredmény nem, mivel a CFR még egy teljesen megérdemelt tizenegyeshez is jutott a 89. percben, amit Omrani belőtt.

Összességében jobb volt a CFR, de a Hermannstadt megérdemelt volna egy pontot, önmagukhoz képest kiválóan játszottak.

CFR: Vâtcă - Butean, A. Mureșan, Cestor, Peteleu - Itu, Hoban, Ad. Păun - V. Costache, Țucudean, Pereira
Edző: Dan Petrescu

Hermannstadt: Figueiredo - Mățel, Dandea, Luchin, Opruț - Buzan, R. Pires - P. Petrescu, Caiado, Joalisson - Debeljuh
Edző: Costel Enache
 
(Borítókép: CFR Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek