2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

A FRF két meccsre tiltotta el László Csabát

 utolsó frissítés: 16:24 GMT +2, 2019. augusztus 08.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága két meccses eltiltásra és 360 lejes pénzbírságra büntette a Sepsi OSK edzőjét a vasárnapi, Viitorul elleni incidens után.

A Sepsi OSK vasárnap fogadta a Viitorul csapatát, és egy fordulatos, jó iramú találkozón állt vereségre egészen a 94. percig, amikor Rachid Bouhenna befejelte az egyenlítő gólt.

A pillanat hevében a székely csapat edzője, László Csaba örömében véletlenül belépett a pályára, amit a játékvezető a piros lap felmutatásával honorált.

A FRF szabályzata, az 53. cikkely 1. és 2. pontja alapján kimondja, hogy két meccses eltiltással büntethető az az edző, aki elhagyja a saját zónáját, ennek a szabálynak az említett incidens megfelelt, tehát jogi szempontból a FRF döntése legitimnek tekinthető.

(fotó: mifocink.hu)
A Sepsi OSK eddig négy meccsen négy döntetlent ért el, pontot rabolva a konstancai csapat mellett a FCSB-től is.

A székelyföldi gárda következő két meccse két felsőházi csapat ellen esedékes, előbb a botrányok övezte Craiovához látogatnak, majd hazai pályán fogadják a regnáló bajnokot, a CFR-t.

A következő két találkozó az évad legnehezebbjei közé tartoznak, különösen a kiváló munkát végző László Csaba hiányában, ugyanakkor mindkét soron következő ellenfelük nemzetközi kupakötelezettségnek kell eleget tegyen.

(Borítókép: mifocink.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek