2019. december 9. hétfõNatália

Még mindig veretlen a Sepsi OSK

 utolsó frissítés: 13:44 GMT +2, 2019. augusztus 05.

Nem indult jól a Sepsi OSK számára a vasárnapi játéknap a Liga1 4. fordulójában, hiszen első számú kapusa, Niczuly Roland a Viitorul elleni hazai mérkőzés bemelegítésnél megsérült. Még nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi időt fog kihagyni.

A mérkőzés elején támadt a hazai gárda, a 3. percben Peter Gál-Andrezly talált kaput egy gyönyörűen csavarodó lövéssel, de a Viitorul kapusa, Cătălin Căbuz a helyén volt.

A Viitorul jól reagálta le a Sepsi agilis kezdését, a következő 25-30 percben szinte csak náluk volt a labda, beszorították a hazaiakat a saját térfelükre, de helyzetet nem tudtak kidolgozni. A nyomasztó mezőnyfölényt László Csaba egy cserével kívánta orvosolni, így Ștefănescu helyett Karanovic állt be.

Ilyen meccsképpel némileg meglepő, hogy mégis László Csaba csapata szerezte meg a vezetést, a 37. percben Carnat talált be Vasvári passzából. Eleve nehéz helyzetben kapta meg a labdát, kapura kellett fordulnia és az összezárni igyekvő védők előtt lőni, ráadásul sarok felé, mert Căbuz kapus nem rontotta el a helyezkedést. A látványos megmozdulás kiválóan sikerült, vezettek tehát a hazaiak.

(fotó: Sepsi OSK Facebook)

A második félidő elején azonnal egyenlített a Viitorul, Ciobanu előbb jól tolta maga elé a labdát, majd hatalmas, 30 méteres bombát lőtt a kapuba.
A hazaiak megpróbáltatásai nem értek véget a második játékrészben, az 51. percben egy (szerintem könnyű síppal befújt) tizenegyeshez jutottak Hagi tanítványai. Eric magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel átvette a vezetést a konstancai gárda.

A Sepsinek az ívelgetés volt a terve hátrányba kerülés esetére, de a terv nem igazán működött, sőt a 73. percben megállhatott az ütőér a hazai szurkolókban, Eric két védőn is áthámozta magát, és bár fennakadt a harmadikon, csapata, a labdára lecsapó Calcan révén gólt lőtt. A Sepsi szerencséjére, a vendégek játékosa a gól előtt fellökte Tincut, így Horațiu Feșnic játékvezető, fault miatt visszavonta a találatot.

A Sepsi ívelgetett és ívelgetett hátrányban, továbbra is bízva abban, hogy támadói a Viitorul védői ellen fizikai fölényben lesznek. Ez az utolsó utáni pillanatban be is jött, Ghiță védelmi hibája, Gál-Andrezly tökéletes beadása, és a csereként beállt Bouhenna jó ütemű fejese révén egyenlített a hazai együttes.

A meccs végén még egy "sporttörténeti momentumnak" is szem és fültanúi lehettünk. László Csabát karrierje során először állították ki, mivel ünneplés közben nem figyelt oda és véletlenül belépett a pályára.


Sepsi: Fejér – Dimitrov, Barisic, Tincu, Ștefan – Vasvári, Velev (Bouhenna 94’) – Gál-Andrezly, Flores (Fülöp 76’), Ștefănescu (Karanovic 34’) – Carnat
Edző: László Csaba

Viitorul: Căbuz – Boboc, Țîru, Ghiță, De Nooijer – Ciobanu, Artean, Filip (Dulcă 53’) – Eric (Mladen 78’), Calcan, Pitu (Houri 70’)
Edző: Gheorghe Hagi

Gólszerzők: Carnat 37. perc, Bouhenna 94. perc illetve Ciobanu 47. perc és Eric 52. perc (tizenegyesből)

(Borítókép: Sepsi OSK Facebook)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek