2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Folytatódik a „Craiova-ügy”, két bíró is nyilatkozott

 utolsó frissítés: 13:20 GMT +2, 2019. augusztus 02.

A csütörtök este lejátszott Universitatea Craiova - Budapest Honvéd mérkőzés botrányáról  csütörtök este tudósítottunk. A mérkőzés egy tettlegességig fajuló összeszólalkozás, és egy pályára bedobott, a játékvezetőt megsebesítő hanggránát robbanása miatt 33 percig szünetelt. A bírói kar a történtek ellenére engedélyezte a folytatást. 

Szabó Zsolt korábbi FIFA-bíró, az M1 aktuálisnak adott mai nyilatkozatában, kilátásba helyezte az Universitatea Craiova kizárását. Szabó szerint az illetékesek nem követték az ilyen helyzetekre vonatkozó UEFA-protokollt, amely szerint semleges, és biztonságos helyen kell megtárgyalnia a mérkőzés vezetőinek a találkozó esetleges folytatását. Craiován ezzel szemben több mint húszezer ember füttykoncertje közben, a pálya szélén történt a megbeszélés, ami megkérdőjelezi a döntéshozók tárgyilagosságát.

(fotó: DVSC.hu)


Ion Crăciunescu egykori FIFA-játékvezető, úgy nyilatkozott a ProSportnak, hogy az UEFA könnyen kizárhatja a Craiovát, és a mérkőzést 3-0-val írhatja jóvá a Honvédnak. Crăciunescu szerint az északír játékvezető, Arnold Hunter nem kérhetett volna cserét, ha játékvezetésre alkalmas állapotban volt. 

A gsp.ro szerint, az UEFA illetékesei jelenleg a megfigyelők jelentéseire várnak, döntés így az ügyben, egyelőre nem várható. A gsp.ro szerint elképzelhető az is, hogy az UEFA csak a Craiova következő, AEK elleni párharca után dönt. Szerintünk ez méltánytalan lenne a Honvéddal szemben.  

(nyitókép: Digi Sport)

Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek