2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Visszatér Tallinnba a hokiválogatott

 utolsó frissítés: 14:36 GMT +2, 2019. július 25.

A romániai jégkorong-válogatott ősszel visszatér Tallinnba, ahol májusban kiharcolta a feljutást a második világbajnoki értékcsoportba.

A Román Jégkorong Szövetség rövid közleménye szerint a válogatott november 7–10. között hatcsapatos felkészülési tornán vesz részt Észtország fővárosában. Románia csapata a koreaiakkal és a litvánokkal került egy csoportba, a másik hármasban pedig az észtek, a lettek és az ukránok játszanak majd egymás ellen. A csoportmeccsek csütörtökől szombatig zajlanak, a helyosztókat vasárnap rendezik.

A túlnyomórészt székelyföldi játékosokból álló romániai hokiválogatott – Lengyelországot, Japánt, Észtországot, Ukrajnát és Hollandiát megelőzve – óriási meglepetésre aranyérmes lett tavasszal a tallinni, divízió I/B-csoportos világbajnokságon.

A szlovák Julius Penzes által felkészített együttes 2020-ban Magyarország, Szlovénia, Dél-Korea, illetve az elitdivízióból kiesett Franciaország és Ausztria válogatottjával szerepelhet azonos értékcsoportban. A divízió I/A vb-nek jövőre Ljubljana ad otthont.

jégkorongfelkészülésromán jégkorong-válogatottRomán Jégkorong Szövetség
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek