2019. december 9. hétfõNatália

Hivatalos: Györgyi Arthur a DVSC játékosa

 utolsó frissítés: 12:41 GMT +2, 2019. június 25.

A Debreceni VSC honlapján megerősítették azt az információt, amelyet az FK Csíkszereda már korábban közzétett: Györgyi Arthur távozott a székelyföldi labdarúgóklubtól és az OTP Bank Liga bronzérmesénél folytatja pályafutását.

A 22 éves szovátai szélső múlt héten a közösségi oldalán köszönt el a piros-feketéktől: „Köszönöm, hogy részese lehettem több mint öt évig ennek a csodálatos klubnak! Életem legszebb időszaka volt, és meg szeretném köszönni mindenkinek a bizalmat, ezt a csodálatos szurkolást és a támogatást! Legjobbakat kívánom, hajrá FK!” – írta a csapat korábbi tízese.

Györgyi négy évre szóló szerződést kötött a DVSC-vel. Az új klubjánál adott első nyilatkozatában azt mondta, nagy előrelépésnek tartja az átigazolást, a csapattársak jól fogadták és elsődleges célja, hogy bemutatkozzon az együttesben.   

A hajdúságiak a bajnok Ferencváros és az ezüstérmes MOL Vidi után harmadik helyen zártak az NB I 2018/19-es idényében, így elindulhatnak az Európa Liga selejtezőjében. Herczeg András alakulatának az első körben az FK Kukesi lesz az ellenfele, ha sikerül túljutni az albán kupagyőztesen, a második fordulóban a Serie A-ban hatodik AS Roma vár a DVSC-re.

A Loki játékoskeretében nem Györgyi az egyedüli Romániában született labdarúgó, egy 18 éves nagyváradi csatár, Zsóri Dániel is a debrecenieknél futballozik.

Jebari újból megpróbálja Miskolcon

A másodosztályba feljutott FK Csíkszeredától egy másik labdarúgó is NB I-es klubhoz kerülhet. Bár a spanyol-marokkói Soufiane Jebariról korábbi klubja azt írta, hogy visszatért Spanyolországba, a Barcelonában született 24 éves támadó időközben a DVTK-hoz jelentkezett próbajátékra. Jebarit tavaly nyáron is tesztelte a Diósgyőr, ám a miskolciak nem kötöttek szerződést a légióssal.  

A piros-fehérek az elmúlt három idényben csak nagy izgalmak árán tudták megőrizni élvonalbeli tagságukat, mindannyiszor eggyel a vonal fölött, a tizedik pozícióban végeztek.

átigazolásDVSCOTP Bank LigaGyörgyi Arthurfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek