2024. március 29. péntekAuguszta

Belga sztárjátékossal erősített a Real Madrid

 utolsó frissítés: 17:16 GMT +2, 2019. június 08.

Biztossá vált, hogy Eden Hazard elhagyja a Chelsea-t, a belga sztárjátékos péntektől hivatalosan is a Real Madrid labdarúgója lett.

Hazard Madridba igazolása régóta téma a nemzetközi sportsajtóban, a 28 év szélső a bakui Európa Liga-döntő után azt nyilatkozta, eljött a búcsú ideje és egy új kihívás vár rá.

A felnőtt pályafutását a Lillenél kezdő belga Facebook-oldalán is elköszönt a londoni csapat szurkolóitól. Mint írja, eddigi karrierje legnagyobb, egyben legnehezebb döntését kellett meghoznia és reméli, a drukkerek megértik, tovább kellett lépnie, hogy valóra váltsa az álmát: gyerekként ugyanis arról ábrándozott, hogy egy napon a királyi gárdánál futballozhat.

Hazard 352 mérkőzésen 110 gólt és 92 gólpasszt produkált a kékeknél, akikkel összesen hat trófeát nyert. Kétszer diadalmaskodott a Premier League-ben és az Európa Ligában is duplázott, valamint egy-egy alkalommal az FA-, illetve az angol ligakupában is sikerrel jártak.

A belga válogatott kapitányának játékjogáért sajtóhírek szerint a Real Madrid első körben 100 millió eurót fizet, a különböző bónuszokkal az átigazolási díj viszont elérheti a 150 millió eurót.

Eden Hazard ötéves szerződést kötött a madridiakkal, a belga szélsőt csütörtökön (június 13-án) mutatják be új klubjánál.

Ezen a héten ez már a második bombaigazolás a Real Madridnál, a blancók megszerezték a csatárposzton játszó szerb Luka Jovicsot is, aki az Eintracht Frankfurttól csatlakozik.        

ChelseaátigazolástopligákfutballEden HazardReal Madrid
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek