2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Craiova helyett Bukarest: Eugen Neagoe a Dinamo edzője lett

 utolsó frissítés: 13:51 GMT +2, 2019. június 04.

A Sepsi OSK-t a kieséstől megmentő, majd második szezonjában a felsőházi rájátszásba vezető Eugen Neagoet a Dinamo Bukarest vezetőedzőjének nevezték ki. Az 51 éves edző a távozó Mircea Rednicet követi a fővárosi labdarúgóklubnál. 

Meglepő edzőcsere a Dinamónál: Neagoe váltja Rednicet - fotó: Lelátó/Manases Sándor

A Dinamo honlapján hétfőn közölték, hogy nem folytatják a közös munkát Rednic-kel, miután a csapat a bajnoki tabella kilencedik helyén zárva, története leggyengébb helyezését ért el a Liga 1-ben.

A vajdahunyadi tréner tavaly októberben a 12. helyről vette át a Dinamót Claudiu Niculescutól. A bukarestieket ezt követően a harmadosztályban játszó FK Csíkszereda ejtette ki a Románia Kupa nyolcaddöntőjében, a bajnokságban pedig a 2017/18-as szezon után ismét nem tudták a legjobb hat között zárni az alapszakaszt, így megint lecsúsztak a playoff-ról.

Rednic a téli átigazolási időszakban majdnem a teljes játékoskeretet lecserélte, 22 új labdarúgót igazolt. Az alsóházban nyolc győzelemmel, három döntetlennel és ugyanennyi vereséggel a harmadik helyen végeztek a „vörös kutyák”. A Dinamo vezetőségének döntése, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak a korábbi válogatott hátvéddel azért is meglepő, mert Rednic áprilisban az 57. születésnapján azt nyilatkozta, a következő szezonban bajnokságot szeretne nyerni a Dinamóval...

A Sepsi OSK és Eugen Neagoe május elején, három fordulóval a bajnokság vége előtt szakított. A piros-fehéreknél mindegyik célkitűzést beteljesítő mester gyenge eredményekkel búcsúzott, a felsőházban nyeretlen Sepsi hét vereség mellett egy döntetlent játszott Neagoevel a kispadon. 

A Dolj megyei Cornuból származó edző nevelőegyesületénél, az Universitatea Craiovánál tűnt favoritnak a vezetőedzői posztra, miután a kék-fehérek megváltak az olasz Devis Mangiatól és megbízottként Corneliu Papură-t nevezték ki. A labdarúgóként csatárposzton szereplő Neagoe pályafutása során a Dinamónál is megfordult, az 1997–98-as szezonban 12 mérkőzésen hat gólt szerzett a bukaresti csapatnál. 

„Két évre írtam alá, de egy edző csak a jó eredményekkel tarthatja meg a posztját. A legfontosabb, hogy nagyon jó eredményeket érjünk el. A Dinamónak mindig az európai kupahelyekért és a bajnoki címért kell harcolnia, ez kötelező” – nyilatkozta Neagoe már a Dinamo vezetőedzőjeként.    

Eugen NeagoeLiga 1futballSepsi OSKMircea RednicCS U CraiovaedzőváltásDinamo
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek