2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Újra bajnok a Kolozsvári CFR

 utolsó frissítés: 10:58 GMT +2, 2019. május 13.

Megvédte címét az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban (Liga 1) a Kolozsvári CFR. Az erdélyi csapat vasárnap este 1–0-ra legyőzte hazai pályán az Universitatea Craiova együttesét, ami azt jelenti, hogy a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában a rivális FCSB már nem előzheti meg az öt ponttal vezető vasutasokat.

Dan Petrescu legénységének egy döntetlen is elég lett volna az első hely bebiztosításához, de a címvédőnek sikerült mindhárom pontot begyűjtenie.

A mérkőzés gólját Emmanuel Culio jegyezte, az argentin középpályás tizenegyesből volt eredményes a 12. percben. Ovidiu Hațegan játékvezető azt követően ítélt büntetőt, hogy Renato Kelic, a vendégek a horvát védője meglökte a tizenhatosban Alexandru Păunt, a hazaiak szélsőjét.

A CFR 2008, 2010, 2012 és 2018 után ötödik alkalommal lett bajnok a Liga 1-ben, ehhez társul még négy Román Kupa- és három szuperkupa-siker. 

Az utolsó fordulóban a kolozsvári bajnokcsapat a biztos második FCSB vendége lesz, míg a Craiova a Viitorullal meccselhet majd a harmadik helyért.

Román bajnok jogán a Kolozsvári CFR elindulhat az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

Liga 1 , rájátszás, kilencedik forduló

Felsőház

Kolozsvári CFR–Universitatea Craiova 1–0 (1–0)
gól: Culio (12., tizenegyesből)

CFR: Arlauskis – Manea, Vinícius,Boli, Camora – Djokovic (Hoban 88.), Bordeianu, Culio – Deac, Omrani (Țucudean 75.),  Păun (Costache 61.). Edző: Dan Petrescu.

Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor (Acka a szünetben), Kelic, Briceag – Mateiu, Fedele, Cicâldău – Bărbuț, Cristea (Fortes 52.), Baicu. Edző: Corneliu Papură.

Korábban:

Sepsi OSK–FCSB 1–5 (0–2)
gól: Mensah (74.) / Hora (6.), Roman (10.), Coman (47., 51.), Rusescu (80., büntetőből)

Hétfőn játsszák: FC Viitorul–Astra Giurgiu (20.30)

CS U CraiovaKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek