2019. december 9. hétfõNatália

Rednic jövőre bajnok lenne a Dinamóval

 utolsó frissítés: 08:39 GMT +2, 2019. április 11.

Sikerre szomjazik Mircea Rednic, a Dinamo labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki születésnapján azt kívánta, hogy a bukarestiekkel jövőre megnyerje az élvonalbeli bajnokságot.

Rednic ambiciózus szándékáról egy szerdai sajtótájékoztatón beszélt, mint mondta, két dolgot kívánt a születésnapján: „Jól érzem magam a klubnál, nagy kedvvel vezetem az edzéseket, ami nagyon fontos. Az este ígéreteket tettem, ezeket pedig úgy jó, ha betartjuk. Elsősorban egészséges szeretnék lenni, hiszen ez a legfontosabb, ugyanakkor szeretném, hogy jövőre megnyerjük a bajnokságot” – nyilatkozta az 57. születésnapját ünneplő Rednic.

A vajdahunyadi származású tréner úgy fogalmazott, a mostani volt élete legszebb születésnapja, a reggeli edzés után egy étteremben ünnepeltek a csapattal, majd este az otthonában lepték meg a Dinamo szurkolói, erre pedig egyáltalán nem számított.

A Dinamo az aktuális és a legutóbbi idényben sem tudott bejutni a Liga 1 felsőházi rájátszásába. A tapasztalt szakvezető októberben a 12. helyről vette át a csapatot Claudiu Niculescutól, miután a szezon elején még Florin Bratu irányította a fővárosi gárdát.

Rednic szinte teljesen kicserélte a játékosállományt, ám a nagytakarítás nem jött be, a „vörös kutyák” a tizedik pozícióban zárták az alapszakaszt, így az alsóházba kerültek. Rednic-kel a Dinamo már a nyolcaddöntőben búcsúzott a Románia Kupában, mint emlékezetes, a harmadosztályú FK Csíkszeredának büntetőpárbaj után sikerült kiejtenie a bukaresti együttest.

A play-outban a Dinamo eddig kilenc pontot gyűjtött négy mérkőzésen, a vezetőedző pedig bizakodó a jövőt illetően: „Sok munka van, de a hangulat jó a csapaton belül” – mondta a sajtó képviselőinek.

A Dinamo péntek este a Poli Iași vendége lesz az alsóház rájátszás 5. fordulójában. Rednic nehéz mérkőzésre számít, szerinte minden csapat felszívja magát, ha a Dinamóval játszik, úgy véli, mindenki őket akarja megverni. A korábbi válogatott hátvéd elismerte, kapott ajánlatot a FCSB-től, megjegyezte viszont, hogy az örök riválisnál sosem tudna edzősködni.

Mircea Rednicet a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyeséről is kérdezték, ő a Liverpoolt emelte ki, mivel kedvenc klubja, a címvédő Real Madrid már a nyolcaddöntőben kiesett. Ionel Dănciulescu csapatmenedzser nem osztotta az edző véleményét, szerinte a Juventus, utána pedig a Manchester United a legesélyesebb a végső győzelemre.

(Lelátó/Agerpres - nyitókép: fcdinamo.ro)

Liga 1futballMircea RednicDinamo
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek