2019. október 15. keddTeréz

Simán kikapott Galacon a Gyergyói HK

 utolsó frissítés: 13:48 GMT +2, 2019. április 08.

Nagy pofonba szaladt bele a Gyergyói Hoki Klub a román jégkorong-bajnokság elődöntőjében, a piros-fehérek vasárnap 6–1 arányú vereséggel kezdték a rájátszást Galacon.

A gyergyói csapat Góga Attila emberelőnyös góljával vezetett a mérkőzésen, de az alapszakasz-győztes CSM Alekszej Baskov révén kevéssel az első szünet előtt egyenlített, majd a második játékrészben a hazaiak újabb négy találattal eldöntötték a találkozót. A végeredményt a honosított ukrán csatár, Gyenisz Zabludovszkij állította be a 45. percben.

A galaci együttesnek majdnem kétszer annyi kapura lövése volt, mint a Gyergyói HK-nak, a vendégek csak 17 alkalommal tették próbára az ellenfél kapusait. Mindkét edző, Mikael Tisell és Vadim Sakrajcsuk is kapus cserélt a meccs során, a GyHK-nál az utolsó harmadban a Ruczuj Gellértet váltó Szakács Szabolcs védett, míg a CSM-nél Béres Szilárd kapott lehetőséget az utolsó percekben Bogdan Popa helyett.

A második mérkőzést is a galaci jégcsarnokban rendezik hétfőn este 18.30-tól, ezzel párhuzamosan a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub is összecsap, előbbi csapat otthonában. Ebben a párharcban a brassóiak vezetnek, miután szombaton 4–3-ra nyertek hosszabbítás után.

A döntőbe jutáshoz három győzelmet kell szereznie az egyik félnek, így akár az ötödik mérkőzésekig is kihúzódhatnak a párharcok.

Román jégkorong-bajnokság, rájátszás -
elődöntő, 1. mérkőzés   

CSM Galați–Gyergyói Hoki Klub 6–1 (1:1, 4:0, 1:0)
gól: Alekszej Baskov (19.), Hildebrand Szabolcs (22.), Alekszander Nyezsnyamov (28., 39.), Gyenisz Zabludovszkij (40., 55.) / Góga Attila (13.)
kapura lövések: 31–17
kiállítások: 10, ill. 4 perc

Korábban:
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 4–3 (0:1, 0:1, 3:1, 1:0) – hosszabbítás után

Hétfői program:
18.30 CSM Galați–Gyergyói Hoki Klub (2. mérkőzés)
18.30 Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub (2. mérkőzés)

Galaci DunăreaGyergyói Hoki Klubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek