2024. március 29. péntekAuguszta

12,5 millió eurót fizetett az Ajax a román középpályásért

 utolsó frissítés: 15:59 GMT +2, 2019. április 05.

Hivatalossá vált, hogy a román futball egyik legértékesebb játékosa, Răzvan Marin klubot vált a nyáron: a 22 éves középpályás a Standard Liege-től az Ajaxhoz igazol.

Marin ötéves szerződést kötött az amsterdami labdarúgóklubbal, amely honlapján az átigazolási díjat is közölte, ami egy tekintélyes összeg, 12,5 millió euró. 

A Bukarestben született játékos a Hagi-akadémián nevelkedett, pályafutását pedig a konstancai Viitorulnál kezdte. Innen igazolt 2017 telén a Standardhoz, a liege-i vörösöknél 96 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 21 gólpasszt adott.

A középpályás Christoph Daum szövetségi kapitánykodása alatt mutatkozott be a felnőtt válogatottban, jelenleg 16 meccsen egy gólja és három asszisztja van a nemzeti csapatban. Răzvan egyébéként a Steaua Bukarest korábbi szélső hátvédjének, Petre Marinnak a fia. 

Cristian Chivu, Bogdan Lobonț, Nicolae Mitea és George Ogăraru után Răzvan Marin az ötödik román labdarúgó, aki az Ajaxnál játszhat. 

Az amsterdami klub történetébe korábban egy erdélyi magyar edző írta be nevét, Kovács István 1971–73 között hét trófeát nyert az Ajax-szal: irányításával a holland csapat kétszer diadalmaskodott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, kétszer a bajnokságban, ugyanakkor a Holland Kupát, az UEFA-szuperkupát, valamint az Interkontinentális Kupát is megnyerték a piros-fehérek.

A Transfermarkt szakoldal adatai alapján Răzvan Marin 9 millió euróval a második legértékesebb román labdarúgó az U 21-es válogatott Andrei Radu után. A Genoa CFC 21 éves kapusát 12 millió euróra értékelik. (A teljes lista itt érhető el.)

Az Ajax jövő héten BL-negyeddöntőt játszik a Juventusszal. Erik ten Hag csapata a Bayern Münchent, a Benficát és az AEK Athént felvonultató csoportból másodikként jutott tovább a bajorok mögött, majd a nyolcaddöntőben a címvédő Real Madridot búcsúztatta 5–3-as összesítéssel.

Az Ajax a holland élvonalban jelenleg második, a tavalyi bajnok és listavezető PSV Eindhoventől két ponttal vannak lemaradva Dusan Tadicsék. Az amsterdamiak a Holland Kupában bejutottak a döntőbe, május 5-én a Willem II-vel mérkőznek meg a trófeáért a Feyenoord stadionjában.           

futballRăzvan Marin átigazolásAjax
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek