2024. március 29. péntekAuguszta

Miami Open: Halep nehezen lépett tovább, V. Williams következik

 utolsó frissítés: 14:55 GMT +2, 2019. március 25.

Simona Halep nehéz meccset követően jutott be a Miamiban zajló, 9 035 428 dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna női versenyének nyolcaddöntőjébe.

A világranglista harmadik helyén álló román játékos a harmadik fordulóban 2 óra 50 perc alatt 5:7, 7:6 (7:1), 6:2 arányban győzte le Polona Hercogot.

A szlovén lány agresszíven játszott és az első szettben elhúzott 3:0-ra, az edzői időkérés után viszont Halep magára talált és 5:4-re fordított. Ezt követően Hercog három játékot nyert és behúzta a nyitószettet.

A második játszmában Simona 4:3-as vezetésnél brékelt, de nem tudta kiszerválni a játszmát, és a szlovén rövidítésbe tolta a szettet. A tie-breaket Halep magabiztosan hozta.

A döntő szettben Hercog megnyerte az első játékot, majd bréklabdája volt a 0:2-höz, de Simona fordított és meglépett 3:1-re. Hercognak még egy 40:0-ra hozott gémre volt ereje, ami után minden játékot Halep nyert.

Halep 67, illetve 57 százalékkal adogatott, 20 nyerője,  ugyanakkor két kettős- és 39 ki nem kényszerített hibája volt. Hercog hat ászt ütött, 35 nyerő, három kettős- és 47 ki nem kényszerített hiba mellett.

Halep egy 91 205 dolláros csekket és 120 WTA-pontot kap eddigi teljesítményéért, a nyolcaddöntőben pedig azzal a Venus Williamsszel játszik, aki 6:3, 6:1-es sikerrel búcsúztatta az orosz Darja Kaszatkinát. Halep 3–3-ra áll Venus ellen, ám a román lány megnyerte utolsó három mérkőzésüket, az utolsót az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában, 6:2, 6:3-ra.

Bejutott a női páros negyeddöntőjébe a Raluca Olaru, Darija Jurak román-horvát duó is, amely 7:5, 6:3 arányú győzelmet aratott a Lara Arruabarrena (Spanyolország), Heather Watson (Nagy-Britannia) páros fölött. Következő ellenfelük a Viktorija Azarenka (Fehéroroszország), Ashleigh Barty (Ausztrália) kettős lesz.

A páros verseny negyeddöntőjének egyébként biztosan lesz még egy román résztvevője, mivel az egyik nyolcaddöntőben a Simona Halep-Julia Görges páros a Monica Niculescu-Abigail Spears duó ellen lép pályára.

Agerpres/Lelátó

Simona HalepWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek