2024. március 29. péntekAuguszta

Dan Petrescu visszatért a Kolozsvári CFR-hez

 utolsó frissítés: 17:24 GMT +2, 2019. március 22.

A válogatott szünet alatt a Kolozsvári CFR péntek délután bedobta a bombahírt: a klub honlapján és közösségi oldalán örömmel jelentették be, hogy visszatért Dan Petrescu, akinek irányításával a vasutasgárda az elmúlt idényben megnyerte negyedik bajnoki címét a labdarúgó Liga 1-ben.

Petrescu újra Kolozsváron - fotó: Manases Sándor/Lelátó

Ebben a szezonban ez már a negyedik edzőváltás a címvédőnél, 2018 nyarán a kínai Kujcsou Csecsenghez (Guizhou Hengfeng) távozó Dan Petrescu helyére Eduard Iordănescu érkezett, de utóbbival mindössze három tétmérkőzés után szerződést bontott a vezetőség.

A csapat vezetését Antonio Conceicao vállalta el, s bár a CFR-nél harmadik mandátumát töltő portugál mesterrel a kolozsváriak elsőként jutottak be a felsőházi rájátszásba, februárban neki is távoznia kellett.

Conceicao 13–7–4-es győzelmi-döntetlen-vereség mérleggel adta át a karmesteri pálcát Alin Minteuannak, és a másodedzőből előléptetett trénerrel a vasutasok egymás után öt mérkőzést, négy bajnoki és egy kupatalálkozót nyertek. A győzelmi szériája miatt már fellegvári Solskjaerként emlegetett Minteuan a folytatásban újból Dan Petrescu segédje lesz a klubnál.

„Köszöntünk újra a csapatban, Miszter! A teljes CFR-család melletted áll és feltétel nélkül támogatunk!” – írja a kolozsvári labdarúgóklub, kiemelve Dan Petrescu legnagyobb megvalósításait az elmúlt szezonból.

A közlemény szerint Petrescu mintaszerűen szervezte meg a csapat játékát, az acélvédelem rendkívül hatékony támadójátékkal párosult. A bukaresti szakvezetővel 23 győzelem mellett, tíz döntetlent és három vereséget jegyzett az erdélyi csapat, amely 22 meccsen nem kapott gólt, a play-offban veretlen maradt, ugyanakkor a teljes szezon során egyszer sem szenvedett vereséget hazai pályán.

A kínai élvonalban, ahol 16 csapat szerepel, Petrescu az utolsó helyről vette át a kujjangi együttest a spanyol Gregorio Manzanótól. A korábbi Chelsea-védőnek nem sikerült teljesítenie a célkitűzést, vagyis új csapatát nem tudta benntartani a szuperligában. Petrescu vezetésével a Kujcsou Csecseng FC 21 meccsen csak hat alkalommal nyert, három döntetlen és 12 vereség mellett, a gólarány pedig 20:42 volt. Petrescu gárdája a 16. pozícióból esett ki a másodosztályba, a 15. Csangcsun Jatajjal (Changchun Yatai) karöltve.  

Dan PetrescuedzőváltásKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek