2019. június 26. szerdaJános

Szerződést bontott nagynevű braziljával a Kolozsvári CFR

 utolsó frissítés: 14:56 GMT +2, 2019. március 12.

Megköszönték Júlio Baptista munkáját a Kolozsvári CFR labdarúgóklubnál, a 37 éves brazil támadó középpályás új csapatot kereshet magának.

Baptista tavaly nyáron igazolt a vasutasokhoz, de azóta csak 42 percet játszott három mérkőzésen. Két bajnokin és az Európa Liga selejtezőjében, az F91 Dudelange elleni visszavágón is csereként lépett pályára – góllal vagy gólpasszal nem tudta segíteni a kolozsvári alakulatot.

„Bár nem játszott sokat a CFR színeiben, a jelenléte nagyon fontos volt az öltözőben. Az elhivatottsága, az ahogyan az edzéseket végezte, plusz motivációt jelentett a klubunk fiatal játékosainak” – olvasható a közleményben, amelyben portugál nyelven kívántak sok szerencsét Baptistának.

A digisport.ro információi szerint Júlio Bapitsta a Liga 1 legjobban fizetett labdarúgója volt. Mivel hosszabb kihagyás után érkezett Kolozsvárra, a kezdőfizetése „mindössze” havi 15 ezer euróra rúgott, januártól viszont ennek az összegnek a háromszorosát kereste a klubnál.

A 47 szeres válogatott brazil labdarúgó 2003-ban került Európába, amikor a Sao Paulótól a Sevillához igazolt. Innen szerződött a Real Madridhoz, a királyiakkal a 2007/2008-as idényben spanyol bajnokságot nyert, majd az Arsenalnál futballozott kölcsönben. Ezt követően két és fél szezont húzott le az AS Románál, olaszországi kalandja után visszatért Spanyolországba, a Málagánál folytatta pályafutását.

Bapitsta 2013-ban és 2014-ben már a Cruzeiróval lett kétszeres brazil bajnok, ugyanakkor megfordult az MLS-ben érdekelt Orlando Citynél is, mielőtt a Kolozsvári CFR-nél kötött ki. 

Liga 1futballszerződésbontásKolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek