2019. október 15. keddTeréz

Óriási diadallal egyenlített a Gyergyói HK

 utolsó frissítés: 12:13 GMT +2, 2019. március 04.

A Gyergyói HK Klub csapata vasárnap este rátromfolt a Csíkszeredai Sportklub két nappal korábbi kiütéses győzelmére, most már a piros-fehéreké az Erste Liga rájátszásának eddigi legkategorikusabb sikere.

Amint arról beszámoltunk, a Sportklub 7:1-re gázolta el a Brassói Coronát és került 2–0-s előnybe összesítésben. Hogy a másik székelyföldi együttes még ennél is nagyobb különbséggel nyerjen meccset a negyeddöntőben, az elég valószínűtlennek tűnt. Már csak azért is, mert a Gyergyói HK és a Debreceni EAC párharcának első három mérkőzése szorosan alakult. A negyediken viszont – nem akármilyen meglepetésre – gálázott a GyHK, amely 7:0-s diadallal egyenlített.

A hazaiak NHL-múlttal rendelkező veterán orosz légiósa, Pavel Vorobjev már az első harmadban mesterhármast ért el. A vendégek a második harmadban szépítettek, ám a játékvezetők egy videózás után érvénytelenítették a gólt, majd a 27. percben a két assziszttal álló Oscar Steén 4–0-ra módosította az eredményt. David Musial, a DEAC cseh edzője ekkor kapus cserélt, Hetényi Zoltán helyett Gönczi Lajos érkezett, de a 18 éves hálóőr sem zárt túl jó mutatóval...

A második felvonásban a GyHK emberhátrányból is betalált, Mircea Constantin révén, aztán a meccs utolsó tíz percében Góga Attila és Elekes-Darabont Hunor tette még súlyosabbá a debreceniek vereségét. Szteypan Gorjacsevszkij, a gyergyói csapat fehérorosz kapusa 47 védéssel produkált shutoutot.

A párharc szerdán folytatódik a DEAC pályáján, pénteken újra a Gyergyói HK lesz a házigazda, és ha szükséges, a hetedik összecsapást március 10-én rendezik Debrecenben.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő

Gyergyói HK–DEAC 7–0 (3:0, 2:0, 2:0)
gól: Pavel Vorobjev (6., emberelőny, 14., 18.), Oscar Steén (27.), Mircea Constantin (37., emberhátrány), Góga Attila (54.), Elekes-Darabont Hunor (59.)
kapura lövések: 40:47
kiállítás percek: 35:24
A párharc állása: 2–2.

jégkorongErste LigaGyergyói Hoki KlubDEAC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek