2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Liga 1: újabb egygólos CFR-siker a Sepsi OSK ellen

 utolsó frissítés: 22:18 GMT +2, 2019. március 03.

Akárcsak pár nappal korábban a Románia Kupa negyeddöntőjében, a Sepsi OSK a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában is egygólos meccsen kapott ki a Kolozsvári CFR-től.

Az erdélyi labdarúgócsapatoknak a vasárnap esti volt az ötödik egymás elleni mérkőzésük és a CFR-nek az ötödik győzelme.

A felsőházi rájátszásba kvalifikált alakulatok sportszerű találkozóján az egyedülit találatot a 15. percben jegyezhettük fel, amikor a bajnokság góllövőlistáját immár 16 egységgel vezető George Țucudean volt eredményes Billel Omrani passzából. Az aradi csatár egy emelt lövéssel vette be Fejér Béla kapuját.

A több alapemberüket nélkülöző piros-fehérek hiába szaladtak az egyenlítés után, nem tudtak nagy gólszerzési lehetőséget kialakítani. 

fotó: Manases Sándor

A vasárnapi játéknapon utolsóként az FC Viitorul jutott be a playoff-ba, a konstancaiak 1–0-ra nyertek hazai pályán az FC Botoșani ellen, s megelőzték a moldvaiakat, illetve a Sepsi OSK-t is, amely a hatodik helyen zárta az alapszakaszt. Az FC Hermannstadttól kétgólos vereséget szenvedő Poli Iași az alsóházban folytatja.

Liga 1, alapszakasz, 26. forduló

Vasárnapi játéknap

Kolozsvári CFR–Sepsi OSK 1–0 (1–0)
gól: Țucudean (15.)
sárga lap: Rus (12.)

CFR: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Paulo Vinícius, Andrei Mureșan (kapitány), Ionuț Peteleu – Damjan Djokovic, Mihai Bordeianu, Emmanuel Culio – Alexandru Ioniță (Thierry Moutinho 85.), George Țucudean (Valentin Costache 69.), Billel Omrani.
Vezetőedző: Alin Minteuan.

Sepsi: Fejér Béla – Rus Adrián, Ousmane Viera (kapitány), Igor Jovanovic, Daisuke Sato (Călin Popescu 86.) – Stefan Velev, Aliakszandr Karnickij – Joseph Mensah (Carnat 62.), Dylan Flores, Florin Ștefan – Yasin Hamed (Hadnagy Attila 72.).
Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Korábbi eredmények:

FC Viitorul–FC Botoșani 1–0 (1–0)
gól: Lyes Houri (26.)

FC Hermannstadt–Poli Iași 2–0 (0–0)
gól: Sergiu Popovici (71.), Filip Jazvic (90+1.)
kiállítva: Ovidiu Mihalache (88., Poli Iași)

Sepsi OSKKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek