2019. október 15. keddTeréz

Hátrányba került negyeddöntős párharcában a Gyergyói HK

 utolsó frissítés: 14:08 GMT +2, 2019. március 03.

Sikerült fordítania a Debreceni EAC csapatának a Gyergyói HK ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében. Az első meccset hazai pályán elveszítő DEAC saját közönsége előtt egyenlített, majd Gyergyószentmiklóson is nyerni tudott, így három felvonás után 2–1-re vezet.

A rájátszás első körének legkiélezettebb párharcában eddig mindhárom mérkőzésen egygólos győzelem született. A debreceni 1–2-es, illetve 1–0-s eredmények után David Musial együttese 3–2-re győzött a Gyergyószentmiklósi Műjégpályán.

A házigazda piros-fehérek kezdték jobban a mérkőzést, a svéd légiós Oscar Steén már a hatodik percben átjutatta a pakkot Hetényi Zoltánon. A kiváló kapus öccse, Hetényi Péter vállalt szerepet az egyenlítő gólban, a hátvéd kapu elé tett korongja Hugo Turcotte-ról pattant a kapuba, amikor már csak 31 másodperc volt hátra az első húsz percből.         

A második harmad elején Jakub Izacky találatával fordított a DEAC, majd Turcotte szerzett újabb gólt, ezúttal emberhátrányban, kihasználva, hogy egy ellentámadáson Sztyepan Gorjacsevszkij rosszul mozdult ki a kapujából.

A harmadik játékrész elején a vendégek eldönthették volna a meccset, Izacky harcolt ki büntetőlövést, de Andrej Markov nem tudta átverni Gorjacsevszkijt. A 44. percben Steén második góljával szépített a Gyergyói HK, a székely csapat viszont eredménytelenül hajtott az egyenlítésért. Hetényi jól védett, s bár az utolsó percre Mikael Tisell a kapusát is lehozta, a DEAC behúzta a harmadik csatát.

A negyedik meccset is Gyergyószentmiklóson rendezik, vasárnap 18.30-tól.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő

Harmadik mérkőzés

Gyergyói HK–DEAC 2–3 (1:1, 0:2, 1:0)
gól: Oscar Steén (6., 44.) / Jakub Izacky (22.), Hugo Turcotte (20., 24., emberhátrány)
kapura lövések: 44:45
kiállítás percek: 14:14
A párharc állása: 1–2

DEACGyergyói Hoki KlubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek