2019. október 15. keddTeréz

A Gyergyói HK gyorsan elvette a DEAC pályaelőnyét

 utolsó frissítés: 22:44 GMT +2, 2019. február 26.

A Debreceni Jégcsarnokban a DEAC és a Gyergyói Hoki Klub párharcának első mérkőzésével kedd este elkezdődött a jégkorong Erste Liga rájátszása.

A negyeddöntő nyitányán a székelyföldi csapat nyert, meglepő győzelmükkel a Gyergyói HK hokisai elvették a debreceniek pályaelőnyét.

A DEAC-nak Berta Ákos szerzett vezetést az első harmad végén, majd a középső játékrészben Mircea Constantin egyenlített emberhátrányos szituációban. A 23 éves bukaresti támadó ütötte a győztes gólt is, Dmitrij Pesztunov passzából talált be, amikor már csak 12 másodperc volt hátra a hosszabbításig.

A hajdúságiak összesen 16 percet játszhattak emberelőnyben, de mind a nyolc fórjuk kihasználatlanul maradt. Az emberelőnyökre mindkét edző, a svéd Mikael Tisell (Gyergyói HK) és a cseh David Musial (DEAC) is kitért az értékelőjében:

Szerdán 19 órától következik a párharc második mérkőzése, amelyen ismét a DEAC lesz a házigazda, majd szombaton és vasárnap Gyergyószentmiklóson folytatódik a csata újabb két meccsel. A továbbjutáshoz négy győzelem szükséges.

A liga másik két erdélyi csapata, a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub összekerült a negyeddöntőben, miután a középszakasz-első FTC-Telekom a Vienna Capitals farmcsapatát, az Újpesti TE a Fehérvári Titánokat, a DEAC pedig a Gyergyói HK-t választotta ellenfélnek.

Az erdélyi rangadó és a másik két párharc első felvonását csütörtökön rendezik. A Sportklub–Brassó találkozó kezdési időpontját eredetileg 18 óra 30 percre írták ki, de végül másfél órával előre hozták az összecsapást, hogy az ne essen egybe az FK Csíkszereda–Universitatea Craiova labdarúgó Románia Kupa-negyeddöntővel, amely szintén február 28-án, 20.00-tól kezdődik.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás

Negyeddöntő, első mérkőzés

DEAC–Gyergyói HK 1–2 (1:0, 0:1, 0:1)
gól: Berta Ákos (19.) / Mircea Constantin (27., emberhátrány, 60.)
kapura lövések: 32–39
kiállítás percek: 8, ill. 18

Nyitókép: deacjegkorong.hu

DEACGyergyói Hoki KlubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek