2019. október 15. keddTeréz

A továbbjutás kapujában a Gyergyói HK a Fehérvári Titánok legyőzése után

 utolsó frissítés: 16:46 GMT +2, 2019. február 17.

Izgalmas mérkőzésen, egy nagyon rosszul sikerült első harmad ellenére a Gyergyói HK 4-2-re legyőzte a Fehérvári Titánokat az Erste Liga szombati mérkőzésén. A székelyföldi csapat a győzelmével a továbbjutás kapujába került.

A mérkőzés első harmada a Fehérváré volt. A Titánok Lewis és Láday szép goljaival két góllal húztak el az első játékrészben. A hazai csapat a második harmadban viszont már sokkal jobban játszott, a 27. percre már egyenlíteni is tudtak a gyergyóiak Csergő Hunor duplájával.

Az egyenlítés után sokáig nem esett gól, inkább a kiállítások begyűjtésében "jeleskedtek" a csapatok. Az utolsó tíz percet viszont már egyértelműen a hazaiak bírták jobban: Sára Tibor találatával sikerült vezetést szerezniük, az 59. percben pedig Csergő üreskapus góllal döntötte el a mérkőzést.

Gyergyói HK-Fehérvári Titánok 4–2 (0–2, 2–0, 2–0)

Az Erste Liga középszakaszának alsóházában rendezett szombati mérkőzéseken a Gyergyó mellett a Vienna Capitals II és a Hokiklub Budapest is győzött. A Vasas és a Dunaújváros vereségével viszont biztosan lemarad a rájátszásról. Ez különösen az utóbbi csapat számára hatalmas kudarc.

További mérkőzések:

Dunaújvárosi Acélbikák-Hokiklub Budapest 4-6 (1-4, 2-0, 1-2)
Schiller-Vasas–Vienna Capitals II 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Gyergyói Hoki KlubErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek