2024. március 29. péntekAuguszta

Nem sikerült a bravúr: Nisikori megállította Fucsovicsot

 utolsó frissítés: 12:58 GMT +2, 2019. február 16.

Nem sikerült a bravúr a világranglistán jelenleg 7. helyen álló Nisikori Kej ellen Fucsovics Mártonnak (38. a világranglistán) a rotterdami tenisztorna péntek esti negyeddöntőjében, 1 óra 19 perc alatt 6:3, 6:2-re kikapott a japántól.

Embed from Getty Images

A torna első kiemeltje kezdte az adogatást. Fucsovics ugyan eljutott 40–40-ig, de a japáné lett a nyitógém, majd 2:1-ig mindenki hozta a magáét. Ekkor a magyar játékos semmire veszítette el a sajátját, majd semmire brékelte vissza. A következő fordulópont 4:3-nál jött el, amikor Fucsovics 40–0-ről veszítette el adogatását, Nisikori pedig a kiszerválta a szettet.

A második szettet a magyar játékos kezdte jobban, az első gémet 15–40-ről mentette meg, majd a második bréklabdáját kihasználva 2:0-ra lépett meg. A következő adogatógémben is 15–40-ről kellett kapaszkodnia Fucsovicsnak, és akkor már nem sikerült megmentenie az adogatójátékát, így Nisikorié kiegyenlítette a brékelőnyt. Az egyenlítés után a magyar játékos semmire vesztette el az adogatását, és máris 3:2-es vezetett a japán, akiről úgy jött vissza a labda, mint a falról. Nisikori nagyon felpörgött, és egy újabb, semmire megnyert brékkel a győzelem közvetlen közelébe került, amit végül ki is használt.  Zsinórban hat gémet megnyerve lett övé a siker.

Embed from Getty Images

Fucsovicsnak ez volt a harmadik alkalom, hogy 500-as kategóriájú ATP-verseny negyeddöntőjében játszott, de a küszöböt most sem sikerült átlépnie. Nisikori mostani győzelmével  bebiztosította, hogy hétfőtől megelőzi a világranglistán Roger Federert. 

Fucsovics Márton a Facebookon így értékelte a meccset:

Fucsovics MártonATP
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek