2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

A BL-ben szakadt meg Solskjaer veretlensége a Unitednál

 utolsó frissítés: 12:53 GMT +2, 2019. február 16.

Első vereségét szenvedte el Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United menedzsereként, a Vörös Ördögök nehéz helyzetben vannak, miután az Old Traffordon két góllal kikaptak a több kulcsjátékosát is nélkülöző Paris Saint-Germaintől. A nyolcaddöntő nyitányának másik keddi mérkőzésén az AS Roma a Stadio Olimpicóban 2–1-re legyőzte az FC Portót.

Amikor decemberben kisorsolták a kieséses szakasz első körének párosításait a United eléggé esélytelennek tűnt a PSG-vel szemben. Igaz, akkor még José Mourinho tevékenykedett a manchesteri csapatnál, amely a portugál edző távozásával, illetve Ole Gunnar Solskjaer kinevezésével mondhatni teljesen újjászületett. A norvég szakvezetővel Pogbáék tizenegy mérkőzésen kilenc győzelmet és két döntetlent értek el, a Premier League-ben feljöttek a negyedik helyre, az FA-kupában pedig bejutottak a legjobb 16 közé.

Embed from Getty Images

A Manchester United hívei joggal reménykedhettek abban, hogy kedvenceiknek lehet keresni valójuk a BL-nyolcadöntőben, már csak azért is, mert a francia bajnoknál az odavágón olyan nevek hiányoztak sérülés miatt, mint Cavani, Neymar, vagy Meunier. Ugyanakkor nem csak Tomas Tuchelnek voltak ilyen jellegű gondjai, Solskjaer szintén sérülés miatt nem számíthatott Valenciára, Rojóra, valamint Darmianra.

A kiegyenlített, három-három gólhelyzetet hozó, de 0–0-s első félidő után a PSG egy szögletrúgás után szerezte meg a vezetést az 53. percben: Di María beadására a hosszú saroknál Kimpembe érkezett, Matics lemaradt, De Geanak pedig esélye sem volt a 23 éves francia hátvéd ballábas csúsztatásánál. Két kimaradt PSG-helyzet és egy United-lehetőség után Mbappé döntötte el a meccset és könnyen lehet, hogy a továbbjutást is: a villámléptű, világbajnok támadó egy ellentámadáson Di María passzából mattolta a United spanyol kapusát.

A Ligue 1 éllovas a lefújásig megőrizte kétgólos előnyét, ami azt jelenti, hogy a Unitednek a március 6-i visszavágón óriási bravúr kell a továbbjutáshoz. Párizsban nem léphet pályára Pogba, miután a United hatosa a rendes játékidő végén kiállítatta magát második sárgával. 

Zaniolo duplázott, előnyben a Roma

Az AS Roma–FC Porto meccsen sem született gól az első félidőben, legközelebb Dzeko járt a gólszerzéshez a 37. percben, amikor a bosnyák válogatott csatár a kapufát találta el közelről. A Farkasok a második játékrészben is megdolgoztatták Casillast, de a portóiak spanyol kapusa egy ideig jól állta a sarat. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt azonban megtört a jég, El Shaarawy beadását Dzeko átvette a tizenhatoson belül, majd Zaniolóhoz passzolt, s bár a 19 éves középpályás-szélső labdaátvétele nem volt a legtökéletesebb, sikerült kilőnie a jobb alsót. Percekkel később Zaniolo már a duplának örülhetett, Dzeko újabb kapufája után a tini az üres kapuba belsőzött.

Embed from Getty Images

A Roma szurkolói még a második gól hatása alatt lehettek, amikor a kék-fehérek szépítettek: egy hosszú indításnál Soares kapáslövése totálisan félresikerült, így viszont szerencsés gólpasszt adott a csereember Adrián Lópeznek, aki bevette Mirante kapuját. A vége 2–1 lett, a három hét múlva esedékes portói mérkőzés izgalmasnak ígérkezik.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágók

Keddi eredmények

Manchester United–Paris Saint-Germain 0–2 (0–0)
Old Trafford, Manchester
játékvezető: Daniele Orsato (olasz)
gól: Kimpembe (53.), Mbappé (60.)
sárga lap: Pogba (26., 89.), Young (30.), Lindelöf (50.), Ander Herrera (87.), Shaw (90+2.), ill. Kimpembe (11.), Draxler (19.), Bernat (34.), Dani Alves (62.)
kiállítva: Pogba (89.)

Man. United: De Gea – Young, Bailly, Lindelöf, Shaw – Ander Herrera, Matics, Pogba – Lindgard (Alexis Sánchez 45+4.), Rashford (Lukaku 84.), Martial (Mata, a szünetben). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer.

PSG: Buffon – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti (Paredes 75.), Marquinhos – Dani Alves, Draxler, Di María (Dagba 81.) – Mbappé. Vezetőedző: Thomas Tuchel.

AS Roma–FC Porto 2–1 (0–0)
Stadio Olimpico, Róma
játékvezető: Danny Makkelie (holland)
gól: Zaniolo (70., 76.), ill. Adrián López (79.)
sárga lap: El Shaarawy (88.), ill. Herrera (74.)

Roma: Mirante – Florenzi, Manolasz, Fazio, Kolarov – Pellegrini (Nzonzi 83.), De Rossi, Cristante – Zaniolo (Santon 87.), Dzeko, El Shaarawy (Kluivert 90.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco.

Porto: Casillas – Éder Militao, Felipe, Pepe, Alex Telles – Otávio (Hernani 84.), Danilo, Herrera – Fernando (André Pereira 76.), Soares, Brahimi (Adrián López 68.). Vezetőedző: Sergio Conceicao.    

AS RomaParis Saint-GermainManchester UnitedösszefoglalóUEFA Bajnokok Ligájafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek