2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Fucsovics legyőzte szlovák ellenfelét Rotterdamban

 utolsó frissítés: 14:39 GMT +2, 2019. február 14.

Fucsovics Márton két szettben győzött a szlovák Martin Klizan ellen az 1,96 millió euró összdíjazású rotterdami keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, szerdán.

A világranglistán 38. magyar játékos és a rangsorban egy hellyel mögötte álló Klizan ezt megelőzően egyszer találkozott egymással: 2017-ben a Davis Kupában Fucsovics ugyancsak kemény pályán négy szettben nyert.

A 27 éves Fucsovics magabiztos adogatójátékokkal kezdett, de 29 éves riválisa is rendre hozta a maga szervagémjeit. A rövidítésig úgy jutottak el, hogy a magyar teniszező adogatóként mindössze két labdamenetet veszített el, és mivel a tiebreakben is csak egyet, 50 perc elteltével nála volt az előny. A nyíregyházi játékos az első játszmában mind a 19, pályára ütött első adogatásából pontot szerzett.

A második szett Klizan bréklabdájával indult, de 1:1-nél Fucsovics volt az, aki először tudta elvenni balkezes ellenfele szervajátékát. A szlovák teniszező 2:3-nál visszajött a játszmába, a magyar játékos azonban azonnal kihasználta riválisa újabb megingását, így bő másfél óra után már a találkozó megnyeréséért szerválhatott. Ez végül viszonylag simán, második mérkőzéslabdáját kihasználva sikerült is neki, és 1 óra 41 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe.

„A rotterdami ATP 500-as versenyen is sikerült győzelemmel kezdenem. Szófia után ez még értékesebb. Egészen más pálya, labda és Klizan személyében egy balkezes ellenfél várt rám, de tudtam alkalmazkodni a körülményekhez” – írta sikerét követően Facebook-oldalán a magyar teniszező arra utalva, hogy vasárnap még a bolgár fővárosban élete második ATP-döntőjében szerepelt.

Fucsovics a legjobb 16 között a verseny kilencedik kiemeltjével, a georgiai Nikoloz Baszilasvilivel (20.) találkozik.

Rotterdam Open, kemény pálya, 1,96 millió euró

Első forduló, a 16 közé jutásért

Fucsovics Márton-Martin Klizan (szlovák) 7:6 (7-4), 6:4

MTI

Fucsovics MártonATPtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek