2024. március 29. péntekAuguszta

Hivatalos: Mitriță a New York City FC játékosa

 utolsó frissítés: 01:26 GMT +2, 2019. február 05.

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) érdekelt New York City FC hétfőn bejelentette, hogy megszerezte a román válogatott Alexandru Mitriță játékjogját. A craiovai futballista már csatlakozott is új csapatához, amely jelenleg Abu-Dzabiban edzőtáborozik.

Az égszínkékek nyolcmillió euróért igazolták le a 23 éves támadót az Universitatea Craiovától. Ezzel a transzferrel Mitriță – Nicolae Stanciu (Steaua - Anderlecht, 9,7 millió euró) és Vlad Chiricheș (Steaua -Tottenham Hotspur, 9,5 millió euró) után – a harmadik legdrágább játékossá vált, aki elhagyja a román bajnokságot.

A New York-i labdarúgóklub honlapján Claudio Reyna sportigazgató nagyon tehetséges, a gólszerzésben és az előkészítésben is jeleskedő játékosként mutatta be az új igazolást. A korábbi amerikai válogatott középpályás megjegyezte, hogy Mitriță oszlopos tagja volt a craiovai csapatnak, ahol a legkedveltebb játékosok közé tartozott.

A kis termetű csapatkapitány a Liga 1 jelenlegi idényében 13 gólt és öt gólpassz jegyzett, a téli szünetben a Kolozsvári CFR-nél futballozó George Țucudeannal közösen vezették a góllövőlistát.

A 2013-ban alapított New York City FC a negyedik idényére készül az MLS-ben. Az NYCFC-nél az utóbbi években olyan nagynevű játékosok fordultak meg, mint Andrea Pirlo, Frank Lampard, vagy David Villa.

A csapatot két és fél éven keresztül Patrick Viera irányította, jelenleg a spanyol Domenec Torrent látja el a vezetőedzői feladatokat a klubnál.

New York City FCMLSátigazolásAlexandru MitrițăLiga 1CS U Craiova
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek