2024. március 29. péntekAuguszta

Női kézi BL: döntetlen a magyar rangadón; hatgólos CSM-siker Bukarestben

 utolsó frissítés: 15:38 GMT +2, 2019. február 03.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC 32:32-es döntetlent játszott szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában. A magyar csapatokkal azonos hatosban szereplő CSM București egy másik mérkőzésen 32:26-ra legyőzte a szlovén RK Krim Mercator gárdáját.

A kupasorozat honlapjának beszámolója szerint az FTC megszakította az Érd Arénában a Győr 15 meccses győzelmi szériáját az EHF Bajnokok Ligájában. A magyar rangadón a pályaválasztó budapesti csapat állt nyerésre a játékidő nagy részében. A Ferencváros az első félidőben 15:11-re, a másodikban pedig 22:17-re is vezetett, mégsem tudta begyűjteni a két pontot.

fotó: MTI/Mónus Márton

Az utolsó percben Klujber Katrin góljával a Fradinál volt a minimális előny, Nycke Groot viszont gyorsan egyenlített. Elek Gábor, a Fradi edzője hiába kért időt, a hátralevő öt másodpercben nem született újabb gól. Klujber és Groot volt a két csapat legeredményesebb játékosa, hét, illetve nyolc góllal.

A döntetlennel az ETO bejutott a negyeddöntőbe, mivel az ötödik Krimnek már semmi esélye nincs megelőzni a BL-címvédőt. A Győr és az FTC ebben az évben már második alkalommal csapott össze, a január 2-án rendezett magyar bajnokit Danyi Gábor lányai nyerték 39–33 arányban. További két Győr–FTC mérkőzés lesz tavasszal, március 2-án Győrben BL-meccset, április 27-én a budapesti Elek Gyula Arénában bajnokit játszanak a riválisok.

Szombaton a CSM București kéziseinek sikerült kijavítani a csapat eddigi legsúlyosabb vereségét az elitsorozatban: egy hete az Amanda Kurtovicot és Cristina Neagut egyaránt súlyos sérülés miatt nélkülöző bukaresti együttes 36:27-re kapott ki Győrben. A kilencgólos vereség után rendezte a sorokat a CSM, amely az RK Krim Mercatort látta vendégül. A ljubljanai alakulat jól kezdett a bukaresti sportcsarnokban, de a szünetben a házigazdák már 16:11-re vezettek, s végül 32:26-os sikert arattak. Jovanka Radicevic volt a román csapat vezére, a montengrói jobbszélső tíz gólt szerzett.

A csoport harmadik összecsapásán a norvég bajnok Vipers Kristiansand 31:24-re győzött a német aranyérmes Thüringer HC ellen.

A csoport állása: 1. Győri ETO KC 11 pont, 2. Vipers Kristinasand 8 p., 3. CSM București 8 p., 4. FTC 5 p., 5. RK Krim 3 p., 6. Thüringer HC 1p.

kézilabdakézi BLGyőri ETO FerencvárosCSM București
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Hírek